מכשיר לבישול ביצים

ביצים אינן חמץ, ולכן הבישול שלהן אינו דורש הכשרה לפסח. אמנם, יש לתת את הדעת אם המכשיר בא במגע עם חמץ בעת הדחת הכלים, או אם ניקו אותו מאבנית בעזרת מלח לימון.
אם המכשיר משמש אך ורק לבישול ביצים בקליפתן, ולא נעשה בו שימוש אחר או ניקוי באמצעות חומרים המכילים חמץ, מעיקר הדין אין צורך בהכשרה מיוחדת לפסח. מספיק ניקיון יסודי של המכשיר.
במקרים הבאים נדרשת הכשרה של המכשיר:
- אם מנקים את המכשיר עם מלח לימון או חומרי ניקוי אחרים העלולים להכיל חמץ.
- אם חלקי המכונה שוהים בתוך כיור שמשתמשים בו למאכלי חמץ.
- אם חלקי המכונה מודחים במדיח כלים יחד עם כלי חמץ.
- ניקיון מוחלט: יש לנקות את כל חלקי המכשיר ביסודיות, כולל מיכל המים, מגש הביצים וכל החלקים הנשלפים.
- המתנת 24 שעות: לאחר הניקוי, יש להמתין 24 שעות ללא שימוש במכשיר.
- הרתחת מים במכשיר: יש למלא את מיכל המים של המכשיר ולהפעילו עד שהמים ירתחו ויגלשו מהמכשיר.
- הגעלת החלקים הנשלפים: את מכסה הכלי והחלקים הנשלפים יש להגעיל בנפרד בתוך כלי עם מים מבעבעים.
כדי לזרז את תהליך הגלישה של המים מהמכשיר, ניתן להוסיף מעט סודה לשתייה או סבון למים. אלו יגרמו למים לגלוש מהר יותר במהלך ההרתחה.
יש להקפיד שלא להרטיב את החלקים החשמליים של המכשיר. מוטב לכסות בנייר דבק את המתגים והפתחים החשופים, ומיד בעת גלישת המים לנתק את המכשיר מהחשמל.
אם אין כוונה להשתמש במכשיר לבישול ביצים במהלך הפסח, יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו במקום המיועד לכלי חמץ למשך תקופת החג.