מכשיר לבישול ביצים

מדריך להכשרת מכשיר לבישול ביצים לפסח בהתאם להלכה
מכשיר לבישול ביצים - הכשרה לפסח

ביצים אינן חמץ, ולכן הבישול שלהן אינו דורש הכשרה לפסח. אמנם, יש לתת את הדעת אם המכשיר בא במגע עם חמץ בעת הדחת הכלים, או אם ניקו אותו מאבנית בעזרת מלח לימון.

הוראות הכשרה
האם נדרשת הכשרה?
מתי לא נדרשת הכשרה?

אם המכשיר משמש אך ורק לבישול ביצים בקליפתן, ולא נעשה בו שימוש אחר או ניקוי באמצעות חומרים המכילים חמץ, מעיקר הדין אין צורך בהכשרה מיוחדת לפסח. מספיק ניקיון יסודי של המכשיר.

מתי כן נדרשת הכשרה?

במקרים הבאים נדרשת הכשרה של המכשיר:

  • אם מנקים את המכשיר עם מלח לימון או חומרי ניקוי אחרים העלולים להכיל חמץ.
  • אם חלקי המכונה שוהים בתוך כיור שמשתמשים בו למאכלי חמץ.
  • אם חלקי המכונה מודחים במדיח כלים יחד עם כלי חמץ.
תהליך ההכשרה
שלבי ההכשרה
  1. ניקיון מוחלט: יש לנקות את כל חלקי המכשיר ביסודיות, כולל מיכל המים, מגש הביצים וכל החלקים הנשלפים.
  2. המתנת 24 שעות: לאחר הניקוי, יש להמתין 24 שעות ללא שימוש במכשיר.
  3. הרתחת מים במכשיר: יש למלא את מיכל המים של המכשיר ולהפעילו עד שהמים ירתחו ויגלשו מהמכשיר.
  4. הגעלת החלקים הנשלפים: את מכסה הכלי והחלקים הנשלפים יש להגעיל בנפרד בתוך כלי עם מים מבעבעים.
טיפ מועיל

כדי לזרז את תהליך הגלישה של המים מהמכשיר, ניתן להוסיף מעט סודה לשתייה או סבון למים. אלו יגרמו למים לגלוש מהר יותר במהלך ההרתחה.

בטיחות

יש להקפיד שלא להרטיב את החלקים החשמליים של המכשיר. מוטב לכסות בנייר דבק את המתגים והפתחים החשופים, ומיד בעת גלישת המים לנתק את המכשיר מהחשמל.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

אם אין כוונה להשתמש במכשיר לבישול ביצים במהלך הפסח, יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו במקום המיועד לכלי חמץ למשך תקופת החג.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות