מכונת קפה

מכונות קפה הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח המודרני. בפסח, נדרשת תשומת לב מיוחדת להכשרתן, במיוחד במכונות שהשתמשו בהן עם קפסולות או אבקות המכילות חמץ או תערובת חמץ (כגון קפה בטעמים או חלב שיבולת שועל).
מכונת פולי קפה, שהשתמשו בה לפולי קפה בלבד, ללא חלב שיבולת שועל וכדומה, אינה זקוקה להכשרה.
שלבי ההכשרה הבסיסית:
- השבתה: יש להימנע משימוש במכונה במשך 24 שעות לפני ההכשרה.
- ניקוי: פרקו מן המכונה חלקים מתפרקים ונקו אותם היטב. נקו את חלקי המכונה הפנימיים והחיצוניים בעזרת מטלית לחה.
- ריקון דוד המים: מכונות בעלות מיכל מים מתפרק - יש לרוקן אותו ולמלא מחדש (עדיף למלא עם סבון לצורך ההכשרה).
- הפעלת המכונה: הפעילו את המכונה בהתאם להוראות היצרן. והמתינו שהמים יתחממו (במכונות עם מערכת הקצפה בקיטור, יש להפעיל תחילה את החימום על מצב הקצפה בקיטור כדי שהמים יגיעו לחום גבוה יותר).
- הזרמת מים: הוציאו כוס אחת של מים חמים דרך המערכת.
- קפסולות ריקות: אם המכונה מחייבת שימוש בקפסולה, ניתן להשתמש בקפסולה ריקה (שהוסר ממנה התוכן) לצורך הזרמת המים החמים, או לחלופין בקפסולה כשרה לפסח.
- קפסולות שיבול שועל: במכונות שמשתמשים בהם בקפסולות שיבולת שועל - יש להימנע מלהשתמש בפסח.
במיכל החלב או המקציף יש למלא מים עם מעט סבון כלים (או חומר פוגם אחר), להפעיל את המכונה ולהוציא כוס אחת של מים חמים.
תהליך הכשרת מערכת החלב:
- ניקוי יסודי: פרקו ונקו את כל חלקי מערכת החלב הניתנים לפירוק.
- הכנת תמיסה פוגמת: מלאו את מיכל החלב במים פושרים עם מעט סבון כלים או חומר פוגם אחר.
- הזרמה דרך המערכת: הפעילו את מערכת החלב כדי שהתמיסה הפוגמת תעבור בכל הצינורות.
- שטיפה: לאחר מכן שטפו את המערכת על ידי הזרמת מים נקיים כמה פעמים.
במכונות קפה שבהן מערכת החלב משותפת לשאר המערכת, והשתמשו בהם בחלב שיבולת שועל, יש לקבל הנחיה ספציפית להכשרה לפי סוג המכונה והמבנה שלה.
מכונות שאין בהן מערכת לחלב, אלא צינורית שמקציפה בעזרת קיטור:
- יש לנקות, להמתין 24 שעות, להכניס כלי עם מים וסבון מתחת לצינורית, ולהוציא קיטור שיחמם את המים ככל הניתן.
- אם הצינורית מתפרקת, יש לפרקה (בנוסף לתהליך הקודם) ולהכניסה לתוך קומקום כשהמים בו מבעבעים.
- כאשר לא ניתן לרוקן את מיכל המים, אם השתמשו בצינורית להקצפת חלב שיבולת שועל אין להשתמש בכל המכשיר בפסח.