מיקרוגל

המיקרוגל משמש לחימום מאכלי חמץ במהלך השנה. דפנותיו בולעות ממאכלי החמץ על ידי האדים המתפזרים בתוכו, והמאכלים הניתזים עליו. כדי להשתמש בו בפסח צריך להכשירו תחילה.
- יש לנקות את המיקרוגל היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
- יש להקפיד במיוחד על ניקוי הגלגלים שעליהם יושבת הצלחת.
- יש לנקות היטב את הצלחת התחתונה.
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש לפני תחילת ההכשרה
יש להרתיח מים בתוך כלי / תבנית, וכאשר הם מבעבעים להכניס את הצלחת לתוכם. אם אין כלי גדול מספיק ניתן להכניס את הצלחת לחצאין, ובתנאי שבסופו של דבר כל הצלחת תעבור במים.
ספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף - אינם צריכים להגעיל את הצלחת (משום שהיא מזכוכית).
- להניח במיקרוגל 2 כוסות מים (חסינות חום).
- להפעיל בחום המקסימלי כ15 דקות עד שיתאדו כחצי מהמים בכל כוס.
- אם רואים שהמים סיימו להתאדות, אפשר לסיים את ההכשרה, גם אם הזמן טרם חלף.
מיקרוגל בעל גוף חימום - לאחר ההכשרה האמורה, יש להפעיל את גוף החימום למשך כחצי שעה.
כיסוי המשמש למאכלים: יש להכשיר בתוך כלי מלא במים מבעבעים, אך קודם לכן יש לנקות אותו לחלוטין, כולל פירוק הפתח המסתובב שבראשו, במידה והדבר אינו אפשרי יש להמנע מלהשתמש בו בפסח.
ההכשרה האמורה אינה מועילה לכל הדעות, ולכן במשך הפסח רצוי להשתדל לחמם במיקרוגל בכלים עטופים בלבד.
מיקרוגל שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את דלת המיקרוגל בנייר דבק.
הכלים בעזרתם מגעילים
הכלים שבעזרתם מגעילים (הכוסות לחימום במיקרוגל / הסיר והתבנית להרתחת המים) יכולים להיות כלי חמץ או כלים כשרים לפסח, ובתנאי שכל הכלים לא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד (ובתנאי שלא חיממו במיקרוגל חמץ ב-24 השעות האחרונות).
מה לא ניתן להגעיל
יש נוהגים שלא להגעיל כלים מפלסטיק, ולשיטתם אין להכשיר את מכסה המיקרוגל.