הכשרת המיקרוגל לשימוש בפסח מחולקת לשני שלבים:

הכשרת הצלחת התחתונה - יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון במיקרוגל, לנקות את הצלחת היטב, ולהגעיל אותה בכלי רותח המונח על האש. (ספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף יכולים להסתפק בנקיון הצלחת בלבד)

הכשרת המיקרוגל - יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, לנקות אותו היטב, להקפיד בפרט על נקיון הגלגלים שעליהם יושבת הצלחת. לאחר מכן יש להניח במיקרוגל 2 כוסות מים ולהפעיל כ15 דקות עד שיתאדו כחצי מהמים בכל כוס.

במשך הפסח יש להשתדל לחמם במיקרוגל בכלים סגורים בלבד.
אין להשתמש בפסח בכיסוי המכסה את המאכלים במשך השנה.
מיקרוגל בעל גוף חימום - יש להפעיל אחר ההכשרה את גוף החימום למשך כחצי שעה.

כיסוי מאכלים - כיסוי המשמש למאכלים יש להכשיר בתוך כלי מלא במים מבעבעים, אך קודם לכן יש לנקות אותו לחלוטין, כולל פירוק הפתח המסתובב שבראשו, במידה והדבר אינו אפשרי יש להמנע מלהשתמש בו בפסח.

 

מיקרוגל שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את דלת המיקרוגל בנייר דבק.

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות