הכשרת כיור

הכשרת הכיור לפסח היא חלק חשוב מהכנות החג. ההנחיות שלהלן יעזרו לכם להכשיר את הכיור בצורה נכונה ומדויקת בהתאם לסוג החומר שממנו הוא עשוי.
- לפני תחילת ההכשרה, יש לנקות את הכיור ביסודיות מכל לכלוך, שאריות מזון, ושומנים. יש לשים דגש מיוחד על אזורי החיבור לשיש ולצינורות, בהם נוטים להצטבר לכלוכים.
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש חמץ.
- יש לערות מים מקומקום רותח כך שיגעו בכל חלקי הכיור.
לאחר ביצוע ההכשרה אפשר להשתמש במהלך הפסח בכיור כרגיל.
ההכשרה אינה מועילה לחלוטין, ולכן:
- במהלך הפסח יש להניח משטח עץ, פלסטיק, פח או רשת מוגבהת בתחתית הכיור.
- להקפיד שלא להשתמש במים רותחים כאשר יש כלים בכיור.
- אם קונים כיור פלסטיק מיוחד לפסח - ניתן להשתמש במים רותחים.
- לנקות היטב.
- לערות מים מקומקום רותח.
- לכתחילה: להעמיד על להבת הכיריים למשך 2-3 דקות.
- במקום צורך: ניתן לערות מים מקומקום רותח.
- לנקות היטב.
- מעיקר הדין: מספיק לנקות (אם המסננת מתפרקת מוטב לנקות גם אותה).
- יש הנוהגים לערות עליו מים רותחים.
- יש נוהגים לעטוף את הברז בבד כדי לסנן את המים במהלך הפסח.
- לנקות היטב. לא לעשות בה שימוש למאכלים בפסח
הכלים שבהם מגעילים
הכלים שבעזרתם מרתיחים את המים לשם ההגעלה יכולים להיות כשרים לפסח, או כלי חמץ, ובתנאי שלא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג. מי שלא הכשיר עד כניסת החג ישתמש בכיור כשהוא מכוסה בלבד. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד כלים שאינם בני יומם.
מה לא ניתן להגעיל
כלים שעשויים מחרס וקרמיקה לא ניתן להגעיל. אשכנזים נמנעים גם מהגעלת כלי זכוכית שאינם חסיני חום.
כלי פלסטיק, טפלון וכדומה אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.