אופן הכשרת הכיור תלוי בחומר שממנו הוא עשוי:

חרסינה / גרניט/ סיליגרניט/ פיירקליי - כדי להכשיר את הכיור לפסח יש לנקותו היטב, בפרט במקום החיבור עם השיש, ולאחר מכן לערות על גביו מים מקומקום רותח, כך שהמים יגעו באופן ישיר בכל חלקי הכיור. לאחר העירוי יש להניח משטח עץ, פלסטיק, פח או רשת מוגבהת בתחתית הכיור לחציצה, ולהקפיד לכתחילה שלא להשתמש בפסח במים רותחים כאשר יש כלים בכיור (אם קונים כיור פלסטיק מיוחד לפסח שמתלבש על הכיור הקיים, ניתן להשתמש בימי הפסח גם במים רותחים).


כיור מפלסטיק או מנירוסטה - כדי להכשיר את הכיור לפסח יש לנקותו היטב, בפרט במקום החיבור עם השיש, ולאחר מכן לערות על גביו מים מקומקום רותח, כך שהמים יגעו באופן ישיר בכל חלקי הכיור. 


משולשי הפסולת - את משולשי הפסולת הנמצאים בכיור יש לנקות היטב ולערות עליהם מים מקומקום רותח.

 

המסננות שבתחתית הכיור - לכתחילה רצוי להעמיד אותם למשך 2-3 דקות על גבי להבת הכיריים. במקום צורך אפשר להסתפק בעירוי מקומקום רותח.

 

מגב - יש לנקות את המגב היטב, ודי בכך.

 

ברז המים - מעיקר הדין די לנקותו, אך יש הנוהגים לערות עליו מים רותחים.

© כל הזכויות שמורות לכושרות