כיריים גז
הכשרת הכיריים לשימוש בפסח מורכבת מכמה שלבים:
1. המבערים - יש לנקותם היטב קודם הפסח.
2. המגש שמתחת למבערים - ראוי לכסותו בנייר כסף עבה (במשטחי זכוכית שהדבר עלול לסדוק אותם - יש לערות עליהם מים מקומקום רותח. ספרדים אינם צריכים להכשיר משטחי זכוכית).
3. החצובה - בדרך כלל ישנו קושי גדול לנקות את החצובות לפסח, לכן רצוי להשתמש בחצובות נפרדות לפסח.
אם מעוניינים להכשיר ולהשתמש באותן החצובות: לשיטת האשכנזים יש ללבן את החצובה ליבון קל על ידי הכנסת כל החצובה לאש למשך כמה דקות, או להכניסה לתנור בחום המקסימלי למשך שעה. (חשוב להסיר את הגומיות קודם לכן). לשיטת הספרדים מן הדין די לנקותם היטב ולהגעילם במים רותחים המונחים על האש (הנוהגים כן צריכים להמתין 24 שעות ללא שימוש), אך לכתחילה רצוי שגם ספרדים יכשירו את החצובה באש, וכך נוודא שלא נותרו שאריות שלא נשרפו על גבי החצובות.
כיריים חשמליות (או קרמיות) -
יש לנקותן היטב, ולהפעיל את גופי החימום כחצי שעה בחום המירבי. על החלקים שמחוץ לגופי החימום יש לערות מים רותחים, ולכסותם בימי הפסח.
כיריים קרמיות מזכוכית - ספרדים – הנוהגים כגר"ע יוסף - ינקו את המשטח היטב לפני הפסח, ודי בכך. (אם יש הדפסים חיצוניים על הכיריים, במקום שיש חשש שהסירים יגעו בהם, יש לערות עליהם מים רותחים).
לנוהגים כבן איש חי והגר"מ אליהו – לכתחילה יש להמנע משימוש בכירים אלו בפסח. ולכל הפחות יש להגעילן כמובא בתחילת הפיסקה.
כיריים אינדוקציה -
האפשרות הטובה ביותר לשימוש בכיריים אינדוקציה בפסח היא לנקות ולהשתמש בהן כשהן מכוסות. ישנם משטחי סיליקון עמידים לחום ומיוחדים לכך. (לפי הוראות היצרן אין לכסות בנייר כסף). במידה ולא מוצאים כיסוי מתאים יש להכשיר את הכיריים כדלהלן:
אשכנזים - יש להמתין 24 שעות בלא גלישה של חמץ, לחמם על גבי הכיריים סיר ריק לחום גבוה, ולהעבירו על פני כל המשטח תוך כדי עירוי של מים מקומקום רותח במקביל.
ספרדים – הנוהגים כגר"ע יוסף - ינקו את המשטח היטב לפני הפסח, ודי בכך (אם יש הדפסים חיצוניים על הכיריים, במקום שיש חשש שהסירים יגעו בהם, יש לערות עליהם מים רותחים).
לנוהגים כבן איש חי והגר"מ אליהו – לכתחילה יש להמנע משימוש בכירים אלו בפסח. ולכל הפחות יש להגעילן כפי שכתבנו לבני אשכנז.
גזייה (אמגזית)
גזייה משמשת פעמים רבות גם להכנת פסטה, או תה עם תמציות הכוללות חמץ וכדומה, לכן לפני הפסח יש לנקות את החצובה היטב.
לאחר מכן, לשיטת הספרדים די להגעילם במים רותחים המונחים על האש, ולשיטת האשכנזים יש ללבן את החצובה ליבון קל על ידי הכנסת כל החצובה לאש למשך כמה דקות, או להכניסה לתנור בחום המקסימלי למשך שעה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות