מדיח כלים

מדיח הכלים משמש לאורך כל השנה להדחת כלים, כולל כאלו שעליהם לכלוכי חמץ. המדיח פועל בחום ולפיכך הוא בולע מטעם החמץ. הפוסקים נחלקו כיצד להתייחס לבליעה זו (כלי ראשון / עירוי) והאם הסבון פוגם את טעמו ומתיר אותו.
הכשרת מדיח אינה פשוטה, משום שהמדיח אינו מגיע לרתיחה, ואף לא תמיד לחום שבו בלע, ולכן קשה להגעילו.
לפיכך, יש הסוברים שלכתחילה אין להשתמש בפסח באותו מדיח כלים שמשתמשים בו כל השנה.
מי שמעוניין לסמוך על המקילים ולהכשיר את מדיח הכלים ינהג כדלהלן:
- ניקוי יסודי: את גוף המדיח והרשתות יש לנקות היטב
- יש לנקות גם את הפילטר.
- המתנה: יש להמתין 24 שעות מעת השימוש האחרון.
יש להפעיל את המדיח עם חומר ניקוי לתוכנית מלאה בטמפרטורה הגבוהה ביותר.
את הרשתות והסלים יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהגעילם בכלי מים מבעבעים המונח על האש.
כאשר אין אפשרות כזו, יש מקילים להכשיר את הרשתות והסלים בהפעלת המדיח עצמו, אך אין להסתמך על כך לכתחילה.
לכתחילה, במהלך ימי הפסח יש להכניס את אבקת הנקיון או הטבליות לתוך חלל המדיח יחד עם הכלים, כדי לוודא שיהיה חומר פוגם כבר בהדחה הראשונה.
מדיח שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את המדיח.