הכשרת כלים לפסח

מדריך מקיף לרשימת כלי המטבח וכיצד יש להכשירם לפסח בהתאם להלכה

הערות חשובות להכשרת כלים

בכל מקום שכתוב להגעיל את הכלים במים - ניתן להרתיח את המים גם בכלי חמץ, ובתנאי שהכלי נקי ואינו בן יומו (כלומר: לא היה בשימוש 24 שעות).

ההכשרה המפורטת בדף זה מתייחסת לכלים שמעוניינים להשתמש בהם בפסח. כלים שאין כוונה להשתמש בהם בפסח, די לנקותם מחמץ ממשי ולהצניעם עד לאחר הפסח.

למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג.

חיפוש כלים להכשרה

סינון לפי קטגוריה:

רשימת כלים להכשרה
תנור, רשתות ותבניות
מכשירי חשמל
טוסטר אובן
מכשירי חשמל
טוסטר לחיצה, מצנם
מכשירי חשמל
מד חום למאכלים
מכשירי חשמל
מיקרוגל
מכשירי חשמל
סירים וכלי בישול
כלי בישול
סיר בישול איטי
מכשירי חשמל
כיריים (גז, חשמליות, אינדוקציה, גזיה)
מכשירי חשמל
מקרר
מכשירי חשמל
כיור
משטחים
מדיח כלים
מכשירי חשמל
שיש ומשטחי עבודה
משטחים
כלי הגשה ואחסון
כלי הגשה
צלחות וכוסות
כלי הגשה
ארונות מטבח
משטחים
מחבת
כלי בישול
סכו״ם וכפות הגשה
כלי הגשה
פלטה חשמלית ואביזריה
מכשירי חשמל
שולחן
משטחים
כותש שום
כלי מטבח
מכשיר להכנת קצפת
כלי מטבח
ברכונים
אביזרים
פותחני יין וקופסאות שימורים
אביזרים
מטחנת תבלינים וקפה
כלי מטבח
קופסאות אחסון
כלי הגשה
מעבד מזון, מג'ימיקס, בלנדר
מכשירי חשמל
מיקסר
מכשירי חשמל
מטחנת בשר
מכשירי חשמל
מכונת קפה
מכשירי חשמל
מכונת סוכר
מכשירי חשמל
מנגל (גז, חשמל וגחלים)
כלי בישול
בקבוק לתינוק ומוצץ
אביזרים
סו - ויד
מכשירי חשמל
קומקום
מכשירי חשמל
תנור פיתות
מכשירי חשמל
מיחם, מיחם תרמוס
מכשירי חשמל
קולט אדים
מכשירי חשמל
מקינטה
כלי בישול
מלחיות ותבלינים
כלי מטבח
כיסא תינוק
אביזרים
בר מים / תמי 4 / מיני בר
מכשירי חשמל
סיר טיגון יבש (סיר נינג'ה)
מכשירי חשמל
סודה סטרים
מכשירי חשמל
תרמוס
כלי הגשה
כוס תרמית
כלי הגשה
קרש חיתוך
כלי מטבח
סלייסר, קוצץ ירקות, בלנדר נינג'ה
כלי מטבח
תרמומיקס
כלי מטבח
מגרדת, פומפיה
כלי מטבח
מסחטת מיצים
מכשירי חשמל
מקלף (קולפן)
כלי מטבח
רשתות סינון
כלי מטבח
מטגנת צ'יפסר
מכשירי חשמל
משטח צליה - פלאנצ'ה
כלי בישול
טאבון
כלי בישול
נפת קמח
כלי מטבח
כלי בד: כיסוי פלטה, כפפות, מגבות, סינרים, מפות
אביזרים
חציליה
כלי בישול
סיר אורז חשמלי
מכשירי חשמל
מתקן לייבוש כלים
אביזרים
נינג'ה גריל
מכשירי חשמל
מכונת ברד
מכשירי חשמל
משחזת סכינים
כלי מטבח
תחתיות לסירים
כלי מטבח
מקציף ביצים, מקצפה
מכשירי חשמל
מכשיר לבישול ביצים
מכשירי חשמל
מקציף חלב
מכשירי חשמל
מעשנת בשר
כלי בישול
מכונת פופקורן
מכשירי חשמל
קנקנים ובקבוקים
כלי הגשה
שיטות הכשרה
 
הגעלה

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ בנוזלים חמים (כמו סירי בישול). ההגעלה מתבצעת על ידי טבילת הכלי במים רותחים לאחר ניקוי יסודי.

למדריך המלא להגעלה
 
ליבון

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ באש ישירה או חום גבוה (כמו תנורים). הליבון מתבצע על ידי חימום הכלי לטמפרטורה גבוהה מאוד.

למדריך המלא לליבון
 
עירוי

שיטה להכשרת משטחים (כמו שיש וכיורים). העירוי מתבצע על ידי שפיכת מים רותחים על המשטח לאחר ניקוי יסודי וייבוש.

למדריך המלא לעירוי
 
מילוי ועירוי

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם בצונן אך לאורך זמן.

למדריך המלא להכשרה
דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות