מקרר

מדריך מקיף להכשרת מקרר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מקרר - הכשרה לפסח

במהלך השנה משמש המקרר לאחסון מוצרי חמץ. המוצרים צוננים ולכן המקרר אינו בולע מטעמם, אך יש לנקות אותו היטב משאריות מאכלי חמץ. מחמת גודל המקרר ומבנהו יש לתת את הדעת לדגשים שונים בנקיונו.

דגשים לנקיון
שלבי הנקיון
  • ריקון המקרר: הוצאת כל המוצרים.
  • פירוק המדפים: הוצאת והפרדת כל החלקים הניתנים לפירוק.
  • ניקוי החלקים: שטיפה יסודית של כל החלקים הנשלפים.
  • ניקוי פנים המקרר: ניקוי יסודי של כל הדפנות והפינות.
  • ניקוי האטמים: ניקוי מיוחד של גומי האטימה סביב הדלת.
  • הרכבה מחדש: החזרת החלקים הנקיים למקומם.
חלקים שאינם מתפרקים

אין צורך לפרק חלקים מן המקרר שאינם מיועדים לפירוק, כגון: תחתית המקפיא. אם דרך החריצים רואים שמצויים תחתיה פירורים, יש להוציא את אלו שיש גישה אליהם, עם שואב אבק או קיסם, ועל הנותר לשפוך חומר פוגם.

הנחיות נוספות
לכלוכים שאינם מורגשים

לכלוכים הבלועים בדפנות המקרר שאינם מורגשים באצבע - אין בהם חשש.

כיסוי המדפים

יש נוהגים לכסות את מדפי המקרר בנייר או בניילון וכך להשתמש בהם במהלך החג. אין בכך חובה.

מתקן לקוביות קרח

מתקן לקוביות קרח - יש לנקות היטב ודי בכך. במידה ומקפיאים בו מים עם תרכיז - יש להגעילו במים רותחים.

אם משאירים חמץ במקרר במהלך הפסח

כאשר ישנם מוצרי חמץ שנמכרים לגוי וזקוקים למקרר, יש לרכז את כל המוצרים במדף אחד (עדיף במגירה או במדף התחתונים), ולסגור אותו על ידי קרטון או נייר שחוסם את הגישה למדף. את המדף יש לכלול במכירת החמץ לגוי.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות