מעבד מזון, בלנדר, מג'ימיקס

מעבדי מזון ובלנדר משמשים פעמים רבות למאכלי חמץ חמים או חריפים, בנוסף הם עלולים לבלוע טעם חמץ בשעת הדחתם בכיור או במדיח עם כלי חמץ. ולכן יש להגעילם.
נקיון מוחלט הוא תנאי להכשרת המכשיר לפסח. יש להקפיד על נקיון החלקים המתפרקים, מקום החיבור למנוע, וכדו'.
בחלק מהמכשירים אין גישה נוחה לנקיון כל חלקי המכשיר, ובמקרה כזה אין להשתמש בהם בפסח.
במידה ובטוחים שלא השתמשו בכלים אלו מעולם למאכלים חמים או חריפים, הם פטורים מהגעלה, ודי לנקותם.
לשיטת האשכנזים הפטור מהגעלה תקף רק אם הכלים לא שהו בכיור חמץ או הודחו במדיח חמץ.
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש בבלנדר.
- למנהג האשכנזים: יש להרתיח מים בכלי, ובשעה שהם מבעבעים להכניס לתוכם את הקערות, והחלקים המתפרקים.
- לשיטת הספרדים: אם רוב השימוש במכשיר לא היה למאכלים חריפים - מספיק לערות על הכלים הללו מים מקומקום רותח.
אם רגילים להשתמש בו בתוך סירים שהיו על האש, גם חלקו העליון זקוק להגעלה מחמת האדים העולים עליו. מכיון שקשה להגעיל חלק זה מומלץ להימנע מלהשתמש במכשיר זה בפסח.
במקום צורך גדול, לאחר ההגעלה של החלק התחתון (כמו בלנדר רגיל) יש לעטוף את החלק העליון בניילון נצמד ורק כך להשתמש בו בפסח.
מג'ימקס שלשים בו בצק בתדירות גבוהה - אשכנזים נהגו לכתחילה ללבן את ווי הלישה באש (וגם את הקערות אם הן ממתכת). ובדיעבד יש להתירן בהגעלה.
אם אין לשים בו בתדירות גבוהה די להגעילן לכתחילה.
בלנדר שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן.