מכשיר להקצפת קצפת

מכשיר להקצפת קצפת משמש להכנת קצפת עם תוספים שונים לשיפור הטעם. המכשיר בולע טעמי חמץ מכיוון שמניחים בו תוספים שונים לטעם, שחלקם עשויים להכיל חמץ. פעמים רבות משהים בו את הקצפת למעלה מ-24 שעות, מה שגורם לבליעת הטעם כדין כבוש.
יש לנקות ביסודיות את כל חלקי המכשיר לפני תחילת תהליך ההכשרה:
- יש לפרק את כל החלקים הניתנים לפירוק של המכשיר.
- יש לנקות היטב כל חלק בנפרד, תוך שימת דגש מיוחד על חיבורים ופינות.
- יש להקפיד על הסרת כל שאריות מזון או חומרים דביקים.
- יש לוודא שכל החלקים נקיים לחלוטין ויבשים לפני המשך תהליך ההכשרה.
אם אין כוונה להשתמש במכשיר להקצפת קצפת במהלך הפסח, יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו במקום המיועד לכלי חמץ למשך תקופת החג.
הכלי שבו מכשירים
ניתן להרתיח את המים או להשרות אותם בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ, ובתנאי שלא היה בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההכשרה
למנהג האשכנזים לא ניתן להכשיר את הכלי במהלך ימי הפסח עצמם, אלא רק לפני החג. ספרדים מתירים להכשירו גם בפסח, ובתנאי שאינו בן יומו.