מכשיר להקצפת קצפת

מדריך להכשרת מכשיר להקצפת קצפת לפסח בהתאם להלכה
מכשיר להקצפת קצפת - הכשרה לפסח

מכשיר להקצפת קצפת משמש להכנת קצפת עם תוספים שונים לשיפור הטעם. המכשיר בולע טעמי חמץ מכיוון שמניחים בו תוספים שונים לטעם, שחלקם עשויים להכיל חמץ. פעמים רבות משהים בו את הקצפת למעלה מ-24 שעות, מה שגורם לבליעת הטעם כדין כבוש.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני תחילת ההכשרה

יש לנקות ביסודיות את כל חלקי המכשיר לפני תחילת תהליך ההכשרה:

  • יש לפרק את כל החלקים הניתנים לפירוק של המכשיר.
  • יש לנקות היטב כל חלק בנפרד, תוך שימת דגש מיוחד על חיבורים ופינות.
  • יש להקפיד על הסרת כל שאריות מזון או חומרים דביקים.
  • יש לוודא שכל החלקים נקיים לחלוטין ויבשים לפני המשך תהליך ההכשרה.
אפשרויות הכשרה
אפשרות 1: הגעלה במים רותחים
  1. יש להמתין 24 שעות ללא שימוש במכשיר לאחר הניקוי.
  2. יש להרתיח מים בסיר גדול מספיק להכיל את כלי הקיבול המרכזי של המכשיר.
  3. כאשר המים מבעבעים, יש להכניס את כלי הקיבול המרכזי לתוך המים הרותחים.
  4. לאחר ההגעלה, יש לשטוף את הכלי במים צוננים.
אפשרות 2: מילוי ועירוי ג' ימים

למי שחושש להגעיל במים מבעבעים, ניתן להכשיר באמצעות מילוי ועירוי במשך 3 ימים:

  1. יש למלא את כלי הקיבול המרכזי במים צוננים, או להשרות אותו בכלי אחר מלא במים.
  2. להשאיר את המים בכלי למשך 24 שעות.
  3. לשפוך את המים ולמלא שוב במים צוננים נקיים.
  4. להשאיר את המים בכלי למשך 24 שעות נוספות.
  5. לשפוך את המים ולמלא בפעם השלישית במים צוננים נקיים.
  6. להשאיר את המים בכלי למשך 24 שעות נוספות.
  7. לאחר השלמת התהליך (סה"כ 72 שעות), הכלי מוכשר.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

אם אין כוונה להשתמש במכשיר להקצפת קצפת במהלך הפסח, יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו במקום המיועד לכלי חמץ למשך תקופת החג.

הכלי שבו מכשירים

ניתן להרתיח את המים או להשרות אותם בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ, ובתנאי שלא היה בשימוש ב-24 השעות האחרונות.

זמן ההכשרה

למנהג האשכנזים לא ניתן להכשיר את הכלי במהלך ימי הפסח עצמם, אלא רק לפני החג. ספרדים מתירים להכשירו גם בפסח, ובתנאי שאינו בן יומו.

 
דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות