מד חום למאכלים

מדריך להכשרת מד חום למאכלים לפסח בהתאם להלכה
מד חום למאכלים - הכשרה לפסח

מד חום למאכלים הוא כלי שימושי במטבח שעוזר למדוד את טמפרטורת המזון. הכשרתו לפסח תלויה באופן השימוש בו במהלך השנה.

הוראות הכשרה
בדיקת אופן השימוש
לפני שמתחילים

יש לבדוק כיצד השתמשתם במד החום במהלך השנה:

שימוש במאכלי חמץ בתנור או במחבת

אם השתמשתם במד החום למדידת מאכלי חמץ בעודם בתנור - נדרש ליבון חמור (התאדמות המתכת). מד החום לא יכול לעמוד בליבון כזה מבלי להיפגע, ולכן לא ניתן להכשירו לפסח.

למנהג האשכנזים דין זה נכון גם אם השתמשו במד החום על המחבת.

שימוש במאכלים לאחר הוצאתם מהאש

אם השתמשתם במד החום רק למדידת מאכלים לאחר שהוצאו מהתנור או מהאש, או לתבשילים עם רוטב - ניתן להכשירו באמצעות הגעלה במים רותחים.

למנהג הספרדים די בכך שרוב השימוש של מד החום באופן זה (גם אם לעיתים משתמשים בתנור או במחבת) כדי לאפשר את הכשרתו.

תהליך ההכשרה
שלבי הגעלה למד חום
  1. יש לנקות היטב את החלק המתכתי של מד החום.
  2. להמתין 24 שעות ללא שימוש במד החום.
  3. להרתיח מים בסיר.
  4. כשהמים מבעבעים, יש להכניס את החלק המתכתי של מד החום (החלק שנכנס למזון) למים הרותחים.
  5. יש לטבול את החלק המתכתי במים קרים.
החלק האלקטרוני

את החלק האלקטרוני/דיגיטלי של מד החום לא ניתן להגעיל במים, למרות שהוא בולע על ידי אדים במהלך השנה, ולכן בפסח יש לעטוף את החלק הזה בניילון נצמד ורק כך ניתן להשתמש בו.

אם לא ניתן להכשיר
אחסון בפסח

אם לא ניתן להכשיר את מד החום (כי השתמשתם בו במאכלי חמץ בתנור או במחבת), יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו יחד עם כלי החמץ בארון מוצנע.

הכלי שבו מכשירים

את המים להכשרה ניתן להרתיח בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ שעברו יותר מ-24 שעות מהשימוש האחרון בו.

זמן ההכשרה

למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר את הכלי במהלך הפסח. למנהג הספרדים ניתן להכשירו.

מה לא ניתן להגעיל

כאשר המכשיר עדין מאוד וחוששים להכניס את כל החלק המתכתי לתוך המים יש להימנע מלהשתמש בו בפסח.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות