מד חום למאכלים

מד חום למאכלים הוא כלי שימושי במטבח שעוזר למדוד את טמפרטורת המזון. הכשרתו לפסח תלויה באופן השימוש בו במהלך השנה.
יש לבדוק כיצד השתמשתם במד החום במהלך השנה:
אם השתמשתם במד החום למדידת מאכלי חמץ בעודם בתנור - נדרש ליבון חמור (התאדמות המתכת). מד החום לא יכול לעמוד בליבון כזה מבלי להיפגע, ולכן לא ניתן להכשירו לפסח.
למנהג האשכנזים דין זה נכון גם אם השתמשו במד החום על המחבת.
אם השתמשתם במד החום רק למדידת מאכלים לאחר שהוצאו מהתנור או מהאש, או לתבשילים עם רוטב - ניתן להכשירו באמצעות הגעלה במים רותחים.
למנהג הספרדים די בכך שרוב השימוש של מד החום באופן זה (גם אם לעיתים משתמשים בתנור או במחבת) כדי לאפשר את הכשרתו.
- יש לנקות היטב את החלק המתכתי של מד החום.
- להמתין 24 שעות ללא שימוש במד החום.
- להרתיח מים בסיר.
- כשהמים מבעבעים, יש להכניס את החלק המתכתי של מד החום (החלק שנכנס למזון) למים הרותחים.
- יש לטבול את החלק המתכתי במים קרים.
את החלק האלקטרוני/דיגיטלי של מד החום לא ניתן להגעיל במים, למרות שהוא בולע על ידי אדים במהלך השנה, ולכן בפסח יש לעטוף את החלק הזה בניילון נצמד ורק כך ניתן להשתמש בו.
אם לא ניתן להכשיר את מד החום (כי השתמשתם בו במאכלי חמץ בתנור או במחבת), יש לנקותו היטב משאריות נראות לעין ולאחסנו יחד עם כלי החמץ בארון מוצנע.
הכלי שבו מכשירים
את המים להכשרה ניתן להרתיח בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ שעברו יותר מ-24 שעות מהשימוש האחרון בו.
זמן ההכשרה
למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר את הכלי במהלך הפסח. למנהג הספרדים ניתן להכשירו.
מה לא ניתן להגעיל
כאשר המכשיר עדין מאוד וחוששים להכניס את כל החלק המתכתי לתוך המים יש להימנע מלהשתמש בו בפסח.