מילוי ועירוי
מתי משתמשים במילוי ועירוי?
תהליך ההכשרה
שלבי ההכשרה
- יש להשרות את הכלי במים או למלא אותו במים על גדותיו, למשך 24 שעות לכל הפחות.
- לאחר 24 שעות יש להחליף את המים.
- יש לחזור על הפעולה עוד פעמיים (בסך הכול – 72 שעות).
הקפדה חשובה
בעת ההכשרה יש להקפיד שהכלים לא יהיו בני יומם.[3]
הסתייגויות
שימוש מוגבל
יש שכתבו שאין לסמוך על הכשרה זו אלא כאשר אין ברירה ולא ניתן למצוא בקלות כלי אחר להשתמש בו.[4]
טיפ מעשי
לאור ההסתייגויות, כדאי לשקול האם כדאי להשקיע בתהליך ארוך זה (72 שעות) או לרכוש כלי חדש, במיוחד כשמדובר בכלים זולים יחסית.
תרשים זמנים
לוח זמנים להכשרה
יום | פעולה |
---|---|
1 | מילוי הכלי במים בפעם הראשונה |
2 | החלפת המים לפעם שנייה |
3 | החלפת המים לפעם שלישית |
4 | סיום ההכשרה |
הדרכה להכשרת המטבח לפסח