מטחנת תבלינים וקפה

מידע להכשרת מטחנת תבלינים ופולי קפה לפסח (חשמלי וידני)
כותש תבלינים - הכשרה לפסח

מטחנת תבלינים משמשת לטחינת תבלינים שונים במטבח. בניגוד לכלים אחרים, הכשרתו לפסח פשוטה יחסית מכיוון שרוב התבלינים הגולמיים אינם חמץ.

הוראות הכשרה
איזה כלי חייב בהכשרה?
פטור מהכשרה

מעיקר הדין, מטחנת תבלינים המשמש לתבלינים גולמיים בלבד, או לפולי קפה, פטורה מהכשרה מיוחדת לפסח, כיוון שהם אינם חמץ.

מתי חייב בהכשרה?
  • אם טחנו בה חמץ חריף (לא מצוי).
  • למנהג האשכנזים, אם חלקי המטחנה שהו בכיור ויתכן שעירו עליהם מאכלי חמץ חמים, או לחילופין אם הדיחו אותם במדיח עם כלי חמץ.
הכשרת המטחנה
אופן עירוי המים הרותחים

עירוי מים רותחים:

  1. יש לנקות היטב את המטחנה ולהמתין 24 שעות ללא שימוש.
  2. יש להרתיח מים בקומקום.
  3. יש לערות את המים הרותחים על חלקי המטחנה.

אם טחנו במטחנה חמץ חריף - יש להגעילה בתוך מים מבעבעים.

אם לא משתמשים במטחנה בפסח

אם אין כוונה להשתמש במכשיר במהלך הפסח, יש להצניעו למשך תקופת החג.

הכלים שבהם מגעילים

הכלים שבעזרתם מגעילים יכולים להיות כלי חמץ או כלים כשרים לפסח, ובתנאי שכל הכלים לא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.

זמן ההגעלה

למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד כלים שאינם בני יומם.

מה לא ניתן להגעיל

כלים שעשויים מחרס וקרמיקה לא ניתן להגעיל. אשכנזים נמנעים גם מהגעלת כלי זכוכית שאינם חסיני חום.

כלי פלסטיק, טפלון וכדומה אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות