מטחנת תבלינים וקפה

מטחנת תבלינים משמשת לטחינת תבלינים שונים במטבח. בניגוד לכלים אחרים, הכשרתו לפסח פשוטה יחסית מכיוון שרוב התבלינים הגולמיים אינם חמץ.
מעיקר הדין, מטחנת תבלינים המשמש לתבלינים גולמיים בלבד, או לפולי קפה, פטורה מהכשרה מיוחדת לפסח, כיוון שהם אינם חמץ.
- אם טחנו בה חמץ חריף (לא מצוי).
- למנהג האשכנזים, אם חלקי המטחנה שהו בכיור ויתכן שעירו עליהם מאכלי חמץ חמים, או לחילופין אם הדיחו אותם במדיח עם כלי חמץ.
עירוי מים רותחים:
- יש לנקות היטב את המטחנה ולהמתין 24 שעות ללא שימוש.
- יש להרתיח מים בקומקום.
- יש לערות את המים הרותחים על חלקי המטחנה.
אם טחנו במטחנה חמץ חריף - יש להגעילה בתוך מים מבעבעים.
אם אין כוונה להשתמש במכשיר במהלך הפסח, יש להצניעו למשך תקופת החג.
הכלים שבהם מגעילים
הכלים שבעזרתם מגעילים יכולים להיות כלי חמץ או כלים כשרים לפסח, ובתנאי שכל הכלים לא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד כלים שאינם בני יומם.
מה לא ניתן להגעיל
כלים שעשויים מחרס וקרמיקה לא ניתן להגעיל. אשכנזים נמנעים גם מהגעלת כלי זכוכית שאינם חסיני חום.
כלי פלסטיק, טפלון וכדומה אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.