מיחם

מיחם אמנם משמש להרתחת מים, אך הוא בולע חמץ כאשר מערים ממנו על מאכל חמץ חם, כאשר מחממים עליו מאכלי חמץ, כאשר הוא מתלכלך מחמץ בעודו חם, או כאשר מנקים אותו בחומצת לימון שעשויה מחיטה.
יש לנקות את המיחם לחלוטין לפני ההגעלה.
אין צורך להסיר מתוכו את האבנית.
כאן המקום לציין שמלח לימון שרבים משתמשים בו להסרת אבנית מופק לעיתים מחיטה, ונחשב כחמץ.
- יש להמתין 24 שעות בלא שימוש (אם ניקו במלח לימון יש להמתין 24 שעות מסיום הנקיון).
- למלא את המיחם במים עד גדותיו ולהפעילו על תוכנית הרתחה.
- כאשר המים מבעבעים יש לערב בהם סבון או סודה לשתיה שיגרמו למים לגלוש החוצה*.
- יש לנתק את זרם החשמל מיד בגלישת המים מחשש סכנה!
- במהלך רתיחת המים יש לפתוח את הברז על מנת שגם הוא יוכשר.
- יש להגעיל את המכסה בנפרד בתוך כלי מים מבעבעים המונח על האש (הגעלה זו מספיקה גם אם מחממים על המכסה חמץ במהלך השנה).
* אפשרות שונה למי שחושש מגלישת המים: למלא את המיחם ככל הניתן ולהרתיח את המים, לאחר מכן להרתיח מים בסיר, להפוך את המיחם ולהכניס לתוך הסיר את החלק העליון של המיחם.
מיחם תרמוס זקוק להגעלה רק אם ניקו אותו במלח לימון שאינו כשר לפסח.
- יש למלא אותו במים לגובה מקסימלי ולהרתיח.
- כשהמים רותחים להוציא כוס אחת מברז המיחם.
מיחם שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור יחד עם כלי החמץ.
הכלי שבו מכשירים
את המים להכשרה ניתן להרתיח בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ שעברו יותר מ-24 שעות מהשימוש האחרון בו.
זמן ההכשרה
למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר את הכלי במהלך הפסח. למנהג הספרדים ניתן להכשירו.