מכשיר סו-ויד

מדריך מקיף להכשרת מכשיר סו-ויד לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מכשיר סו-ויד - הכשרה לפסח

מכשיר הסו-ויד משמש לבישול בטמפרטורה מדויקת באמצעות מים, גם כאשר המאכלים מונחים בו בקביעות בתוך שקית, טעם החמץ מתפזר בו, משום שהשקית לא נקיה לחלוטין, ומשום שלפי חלק מהדעות הטעם עובר דרכה.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני תחילת ההכשרה

יש לוודא שהמכשיר נקי לחלוטין מכל שאריות מזון ולכלוך. הקפידו על ניקוי יסודי של כל חלקי המכשיר.

תהליך ההכשרה
הכשרת קופסת סו-ויד
  1. להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון.
  2. יש למלא את קופסת החימום במים.
  3. יש להפעיל את המכשיר ולחמם את המים לחום המקסימלי.
  4. יש להמשיך בחימום עד שהמים ירתחו ויגלשו (אפשר לגרום להם לגלוש על ידי הטיית הכלי).
  5. אם המים לא מצליחים לבעבע יש להכשיר כאפשרות הבאה.
אפשרות הכשרה נוספת
  1. ניתן להכשיר את הקופסה בתוך כלי גדול אחר:
  2. להמתין 24 שעות ללא שימוש.
  3. להרתיח מים בכלי גדול, ולהכניס לתוכו את הקופסה כשהמים מבעבעים (אפשר להכניס לחצאין, ובתנאי שכל הקופסה תעבור במים).
  4. לאחר מכן יש להכניס את הקופסה למים פושרים.
טיפול בחלקים העליונים
  • על חלקי המכשיר העליונים שנמצאים מחוץ למים רצוי לערות מים מקומקום רותח במידת האפשר.
  • לאחר ההכשרה, יש לכסות את החלקים העליונים בניילון נצמד למשך כל תקופת הפסח.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

אם אין כוונה להשתמש במכשיר הסו-ויד במהלך הפסח, מספיק לנקותו היטב מכל חמץ נראה לעין, ולאחסן אותו במקום סגור שמיועד לכלי חמץ למשך תקופת החג.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות