מקציף ביצים (מקצפה)

מדריך מקיף להכשרת מקציף לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מיקסר ובלנדר - הכשרה לפסח

מקציף בדרך כלל בא במגע עם מוצרים צוננים בלבד, ולפיכך די לנקותו היטב כדי להשתמש בו בפסח. אם הוא שהה בכיור חמץ או הודח עם כלי חמץ ייתכן שהוא בלע חמץ ויש להכשירו.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

נקיון מוחלט הוא תנאי להכשרת המכשיר לפסח. יש להקפיד על נקיון החלקים המתפרקים, מקום החיבור למנוע, וכדו'. 

בחלק מהמכשירים אין גישה נוחה לנקיון כל חלקי המכשיר, ובמקרה כזה אין להשתמש בהם בפסח.

הערה חשובה

במידה ובטוחים שלא השתמשו בכלי זה מעולם למאכלים חמים או חריפים, הוא פטור מהגעלה, ודי לנקותו. 

לשיטת האשכנזים הפטור מהגעלה תקף רק אם הכלים לא שהו בכיור חמץ או הודחו במדיח חמץ.

תהליך ההכשרה
  • יש להמתין 24 שעות ללא שימוש במכשיר.
  • יש לערות מים מקומקום רותח על החלקים שבאים במגע עם האוכל.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מכשיר שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות