הכשרת מיקסר

מדריך מקיף להכשרת מיקסר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מיקסר ובלנדר - הכשרה לפסח

המיקסר משמש במהלך השנה גם להכנת מאכלי חמץ. בדרך כלל השימוש בו קר, אך לעיתים מצוי גם שימוש חם. כמו כן הכלי עלול לבלוע חמץ בזמן שהיית חלקיו בכיור, או כאשר לשים בו עיסה תדיר.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

נקיון מוחלט של המיקסר הוא תנאי להכשרתו לפסח. הנקיון כולל את המקציפים, ווי הלישה וכו', אך גם את גוף המיקסר עצמו. בחלק מהמכשירים אין גישה נוחה לניקוי המכשיר, ועל כן יש להימנע מלהשתמש בהם בפסח מחשש שמא במהלך החג ייפלו פירורי חמץ / קמח לתוך המאכל.

הערה חשובה

במידה ובטוחים שלא השתמשו במיקסר מעולם למאכלי חמץ, וגם לא למאכלים חמים וחריפים, הוא אינו זקוק להכשרה. לדעת האשכנזים ההיתר קיים רק אם הקפידו שהכלים יישטפו בנפרד והם בוודאות לא היו בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא הודחו במדיח כלים יחד עם כלים אחרים. 

תהליך ההכשרה
  • המתנה: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש במיקסר.
  • הגעלה: יש להרתיח מים בכלי, ובעודם מבעבעים יש להכניס את החלקים שבאים במגע עם האוכל לתוך המים (הקערות, המקציפים, וכו').  
כלי לישה

קערות ממתכת וווי לישה שלשים בהם בתדירות גבוהה - אשכנזים נהגו לכתחילה ללבן אותם באש. ובדיעבד יש להתירם בהגעלה.

אם אין לשים בהם בתדירות גבוהה די להגעילם לכתחילה.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מיקסר שאין כוונה להשתמש בהם בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותם במקום סגור ומסומן. אם קשה לנקות את גוף המיקסר אפשר לכלול אותו במכירת החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות