מגרדת - פומפייה

מדריך מקיף להכשרת מגרדת ירקות לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מעבד מזון - הכשרה לפסח

ירקות אינם חמץ, אך המגרדת לעיתים זקוקה להכשרה מחמת שימוש בירקות חריפים, כמו כן פעמים רבות היא שוהה בכיור או מודחת במדיח ללא זהירות מחמץ. 

הוראות הכשרה
בדיקת הצורך בהכשרה

למנהג האשכנזים - בדרך כלל מגרדת תהיה זקוקה להכשרה, מפני ששימשה למאכלים חריפים שנחתכו בכלי חמץ, או שהייתה בכיור ובמדיח כלים בשעה שמונח בהם חמץ.

למנהג הספרדים - רק מגרדת שרוב השימוש בה לירקות חריפים זקוקה להכשרה. ואם היא אינה כזו מספיק לנקות אותה היטב ולהשתמש בה.

תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת

תחילה יש לנקות את המגרדת היטב בחומרי ניקיון, תוך הקפדה על החורים והסדקים.

אם נעשה במגרדת שימוש חריף, כגון: בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדומה - יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהגעיל את המגרדת בכלי מלא במים מעבעים.

כלים שלא שימשו לחריף

במידה ובטוחים שלא השתמשו במגרדת מעולם למאכלים חמים וחריפים - די לערות עליה מים מקומקום רותח.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מגרדת שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן להצניעה יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות