מטחנת בשר

מדריך מקיף להכשרת מטחנת בשר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מעבד מזון - הכשרה לפסח

מטחנת בשר שמשמשת לבשר גולמי בלבד, ואין מוסיפים לה תוספות, אינה זקוקה להכשרה לפסח. אמנם יש לתת את הדעת לאפשרות שחלקיה בלעו חמץ במהלך שהייתם במטבח במשך השנה. 

הוראות הכשרה
בדיקת הצורך בהכשרה

מטחנת בשר זקוקה להכשרה רק במקרים הבאים:

  • טחנו בה מאכלים חריפים שונים, שנחתכו בכלי חמץ.
  • חלקי המכונה שהו בכיור או במדיח כלים בשעה ששימשו גם לחמץ.

מכונה שלא טחנו בה מאכלים אחרים, ולא הדיחו את חלקיה יחד עם חלקים אחרים בכיור. די לנקותה היטב ולהשתמש בה בפסח.

מנגד, מכונה שטחנו בה בשר מעובד, וחוששים שלא ניתן לנקות היטב את כל חלקיה הפנימיים, אין להשתמש בה לפסח.

תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת

אם במטחנה נעשה שימוש חריף, כגון: בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדומה - אחר נקיון הכלי (בעיקר בנקביהם) יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהגעיל את הסכינים בכלי מלא מים מבעבעים.

כלים שלא שימשו לחריף

במידה ובטוחים שלא השתמשו במטחנה מעולם למאכלים חמים וחריפים - הם אינם חייבים בהכשרה.
לאשכנזים המכשיר פטור מהכשרה רק אם גם בטוחים שחלקי המטחנה לא היו בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מטחנה שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן להכניסה לארון סגור בנייר דבק ולהצניעה יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות