טוסטר אובן

טוסטר אובן הוא אחד המכשירים הנפוצים במטבח, המשמש לאורך השנה להכנת מגוון מאכלים ולעיתים קרובות באים במגע ישיר עם חמץ. בשל המבנה המורכב והקומפקטי שלו, הכשרת טוסטר אובן לפסח מציבה אתגרים מיוחדים.
מחמת החלל הקטן של הטוסטר ישנו קושי גדול לנקות אותו באופן מוחלט, בפינות, מתחת לגופי החימום וכדומה, לכן מומלץ יותר להשתמש במכשיר מיוחד לפסח.
האתגרים העיקריים בהכשרת טוסטר אובן:
- חלל קטן וצפוף: מקשה על גישה לכל הפינות והחריצים.
- גופי חימום חשופים: קשה לנקות מתחת ומסביב לגופי החימום.
- פירורים ושאריות: נוטים להצטבר במקומות שקשה להגיע אליהם.
- משטחים מחוררים: רשתות ומשטחים עם חורים קטנים המקשים על ניקוי יסודי.
בשל הקושי בניקוי מוחלט, מומלץ להשתמש בטוסטר אובן מיוחד לפסח ולא להכשיר את הטוסטר הרגיל.
מי שבכל זאת מעוניין לעמול ולנקות רשאי להכשירו כמו תנור לאחר שיהיה בטוח שהוא נקי לחלוטין.
תהליך ההכשרה:
- ניקוי יסודי במיוחד: פירוק כל החלקים האפשריים והסרת כל שאריות המזון, הפירורים והלכלוך.
- המתנה: 24 שעות ללא שימוש לאחר הניקוי.
- חימום מרבי: הפעלת הטוסטר בחום המקסימלי למשך כשעה.
- תבניות ורשתות: הכלים הללו זקוקים לליבון חמור, ומכיון שהדבר עלול לקלקלם אין להכשירם לפסח, אלא יש להצניעם עם כלי החמץ ולרכוש תבניות ורשתות חדשות לפסח.
אם אינכם מתכוונים להשתמש בטוסטר אובן במהלך חג הפסח, ישנן שתי אפשרויות:
- ניקוי בסיסי וסגירה: יש לנקות היטב מכל פירורים וחמץ נראה לעין.לאחר מכן יש לסגור את הטוסטר אובן בנייר דבק או להכניסו לארון/מקום שיסומן כ"חמץ".
- מכירת חמץ: יש לכלול את הטוסטר אובן ברשימת הפריטים הנמכרים במכירת חמץ.