נינג'ה גריל

מכשיר הנינג'ה גריל הוא אחד המכשירים הפופולריים במטבח המודרני, וככזה הוא משמש אותנו לאורך כל השנה לבישול, צלייה וטיגון של מאכלים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.
במכשיר הנינג'ה מצוי שמשתמשים עם חמץ גמור, כגון בהכנת קבב, קציצות וכד' פיתות ומאפים, תבלינים ורטבים של חמץ, או ירקות חריפים שנחתכו בסכין חמץ.
מי שיודע בוודאות שהכינו במכשיר רק ירקות שאינם חריפים, ואין כל חשש חמץ פטור מהכשרה.
בכל מצב אחר - קשה מאוד להכשיר לשימוש בפסח.
הכשרת מכשיר זה לפסח דורשת ליבון חמור של התבניות והרשתות בהן מניחים את המאכלים, ונקיון מוחלט של חלקו העליון של המכשיר, כולל ארובות פליטת העשן.
שתי הפעולות הללו כמעט בלתי אפשריות (הרשתות והתבניות עלולות להתקלקל, והחלקים העליונים אינם חשופים מספיק כדי לנקות אותם היטב), ולכן אין להשתמש במכשיר זה בפסח אם במהלך השנה לא הקפידו להשתמש בו במוצרים כשרים לפסח.
מומלץ להימנע משימוש במכשיר נינג'ה במהלך הפסח, ולהעדיף שימוש בכלי בישול חלופיים המיועדים לפסח בלבד.
מכשיר נינג'ה שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.