מכונת פופקורן

מדריך מקיף להכשרת מכונת פופקורן לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מכונת פופקורן - הכשרה לפסח

מכונת פופקורן נחשבת לכלי חמץ כאשר משתמשים בה במלח חמאה שאינו כשר לפסח,או בשמן שאינו כשר לפסח. ובמקרה כזה היא זקוקה להכשרה.

הוראות הכשרה
ניקיון 
יש לנקות היטב את מכונת הפופקורן כולה, ובפרט את סיר המתכת שבו מכינים את הפופקורן.
מכונת פופקורן שלא מצליחים לנקות אותה לחלוטין, אין להשתמש בה בפסח.
מידע חשוב

מכונת פופקורן שבכל השנה השתמשו בה ברכיבים כשרים לפסח בלבד, די לה בנקיון ואינה זקוקה להגעלה.

הכשרת המכונה
מכונה שהשתמשו בה ללא שמן

מכונה שהשתמשו בה ללא שמן, או עם שמן מועט מאוד (רק כדי שלא יידבק), אך מלח החמאה או חומרים אחרים לא היו כשרים לפסח, סיר הבישול שלה זקוק לליבון חמור, ומכיון שהמכשיר לא יכול לעמוד בכך אין להכשירה.

מכונה שהשתמשו בה עם שמן

אם השתמשו עם שמן לפי ההמלצות (כמה כפות או חצי כוס וכדו'), אפשר להכשיר את המכונה על ידי חימום סיר המתכת כשהוא ריק למשך כחצי שעה.

על שאר משטח המכונה יש לערות מים מקומקום רותח (לאשכנזים ספק אם הכשרה זו מועילה, משום שמדובר ב'דבר גוש', ובפרט למחיצות הזכוכית שמסביב, ולכן לאחר העירוי לכתחילה יש לעטוף את הדפנות והתחתית בנייר כסף).

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מכונת פופקורן שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות