הכשרת מסחטת מיצים

מדריך מקיף להכשרת מסחטת מיצים לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מסחטת מיצים - הכשרה לפסח

מסחטת מיצים משמשת בדרך כלל לפירות שאינם חמץ. היא עלולה לבלוע חמץ כאשר סוחטים בה מאכל חריף (לדוגמה: לימון) שנחתך בסכין חמץ, או לחלופין כאשר היא שוהה בכיור או במדיח יחד עם חמץ.

הוראות הכשרה
הכשרת המסחטה
מתי לא נדרשת הכשרה

מסחטת מיצים שבוודאות לא השתמשו בה בלימון שנחתך בכלי חמץ, ולא שהתה בכיור או במדיח עם חמץ - אינה חייבת הכשרה. ואחר נקיון היטב מותר להשתמש בה לפסח.

למנהג הספרדים - די בכך שאין רוב שימושה בחריף כדי לפוטרה מהכשרה.

תנאי הכשרה למסחטת מיצים:
    • יש לנקות את היטב.
    • להמתין 24 שעות ללא שימוש.
    • להרתיח מים בסיר על האש.
    • כאשר המים מבעבעים להכניס לתוכם את כלי הסחיטה והקערות (לשיטת הספרדים הקערות פטורות).
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מסחטה שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן להצניעה יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות