מכשיר קפה
מדריך מקיף להכשרת מכשיר קפה לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

בקפה שחור ללא טעמים אין חמץ, אולם פעמים רבות לא שומרים על המכשיר מחמץ, נוגעים בו בידים מלוכלכות, או שמשאירים אותו בכיור עם חמץ או במדיח עם חמץ.
הוראות הכשרה
אפשרויות הכשרה
שיטות הכשרה
- אפשרות ראשונה: הרתחת מים בכלי גדול והכנסת המכשיר לתוכו כשהמים מבעבעים.
- אפשרות שנייה: מילוי המכשיר במים (עד לחלקו העליון) והרתחת המים עד שיגלשו על דפנותיו.
כשאין חשש חמץ
מי שיודע בוודאות שהמכשיר לא בא במגע עם חמץ - אינו חייב להכשירו.
(בדרך כלל, בלא תשומת לב מיוחדת במהלך השנה, קשה לומר זאת בוודאות).
אם לא משתמשים במכשיר בפסח
מכשיר שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח