מסננות / רשתות סינון

במסננות נהוג לעיתים לסנן פסטה, קוסקוס, אטריות, או מאכלי חמץ אחרים. בנוסף המסננות שוהות בכיור בעת שמשתמשים בו בחמץ, ולכן הן טעונות הכשרה.
מסננת שעיקר שימושה לסינון פסטה - יש לנקות אותה, ולערות עליה מים מקומקום רותח.
אשכנזים צריכים להכניס את המסננת לכלי מלא מים מבעבעים.
מסננת שעיקר שימושה לבישול קוסקוס - לכל הדעות צריך להכניס את המסננת לכלי מלא מים מבעבעים.
מסננת שאינה מיועדת לסינון פסטה וקוסקוס:
- למנהג הספרדים: אין צורך להכשירה.
- למנהג האשכנזים: במידה היא שוהה לעיתים בכיור יחד עם חמץ יש לערות עליה מים מקומקום רותח.
די לנקות את המסננת, ולשומרה במקום מוצנע יחד עם כלי החמץ.
הכלי שבו מכשירים
את המים להכשרה ניתן להרתיח בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ שעברו יותר מ-24 שעות מהשימוש האחרון בו.
זמן ההכשרה
למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר את הכלי במהלך הפסח. למנהג הספרדים ניתן להכשירו.