מסננות / רשתות סינון

מדריך מקיף להכשרת מסננות מטבח לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
רשתות מטבח - הכשרה לפסח

במסננות נהוג לעיתים לסנן פסטה, קוסקוס, אטריות, או מאכלי חמץ אחרים. בנוסף המסננות שוהות בכיור בעת שמשתמשים בו בחמץ, ולכן הן טעונות הכשרה.

הוראות הכשרה
סוגי רשתות והכשרתם
רשת סינון לפסטה

מסננת שעיקר שימושה לסינון פסטה - יש לנקות אותה, ולערות עליה מים מקומקום רותח.

אשכנזים צריכים להכניס את המסננת לכלי מלא מים מבעבעים. 

רשת לאידוי קוסקוס

מסננת שעיקר שימושה לבישול קוסקוס - לכל הדעות צריך להכניס את המסננת לכלי מלא מים מבעבעים. 

מסננת לשימושים אחרים

מסננת שאינה מיועדת לסינון פסטה וקוסקוס:

  • למנהג הספרדים: אין צורך להכשירה.
  • למנהג האשכנזים: במידה היא שוהה לעיתים בכיור יחד עם חמץ יש לערות עליה מים מקומקום רותח.
 
כשאין כוונה להשתמש במסננת בפסח

די לנקות את המסננת, ולשומרה במקום מוצנע יחד עם כלי החמץ.

הכלי שבו מכשירים

את המים להכשרה ניתן להרתיח בכלי כשר לפסח, או בכלי חמץ שעברו יותר מ-24 שעות מהשימוש האחרון בו.

זמן ההכשרה

למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר את הכלי במהלך הפסח. למנהג הספרדים ניתן להכשירו.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות