קופסאות איחסון

קופסאות איחסון משמשות לאחסון מאכלי חמץ במהלך השנה. הן עלולות לבלוע מטעם החמץ כאשר מאחסנים בהן מאכלים נוזליים לאורך זמן (כבוש), כאשר מניחים בהן מאכלים חמים (עירוי / דבר גוש), או כאשר מחממים בהן במיקרוגל.
- ניקוי יסודי: יש לנקות את הקופסאות היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
- אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הפינות, החריצים וסביב האטם.
- לכלוכים שאינם יורדים: לכלוכים שאין אפשרות לחוש אותם באצבע, אינם אסורים. לכלוכים שאפשר להרגיש אותם יש להתאמץ ולהסירם.
לשיטת האשכנזים:
- כלים ששהה בהם חמץ עם רוטב יותר מ-24 שעות.
- כלים שהניחו בתוכם מאכל חם.
- כלים שחיממו בהם במיקרוגל.
- כלים ששהו בכיור יחד עם כלי חמץ, או הדיחו אותם עם חמץ.
לשיטת הספרדים:
- רק אם רוב השימוש בכלים הללו הוא באחד מהאופנים הנ"ל - הם זקוקים להגעלה. ואם לא די להדיחם במים.
- כלי זכוכית - לשיטת הגר"ע יוסף פטורים מהגעלה.
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- להרתיח מים בכלי.
- כאשר המים מבעבעים להכניס לתוכם את הכלים (ניתן להכניס לחצאין, ובתנאי שכל הכלי יעבור במים).
- להעביר למים צוננים (בכלי זכוכית אין לנהוג כך).
את המכסה מגעילים באופן דומה לקופסה עצמה (גם כשהוא מפלסטיק).
למנהג הספרדים - רק אם המכסה שימש בקביעות לחימום במיקרוגל הוא זקוק להגעלה.
קופסאות שאין כוונה להשתמש בהן בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותן במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.
הכלים שבהם מגעילים
הכלים שבהם מגעילים יכולים להיות כלי חמץ או כלים כשרים לפסח, ובתנאי שכל הכלים לא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד כלים שאינם בני יומם.
מה לא ניתן להגעיל
כלים שעשויים מחרס וקרמיקה לא ניתן להגעיל. אשכנזים נמנעים גם מהגעלת כלי זכוכית שאינם חסיני חום.
כלי פלסטיק, טפלון וכדומה אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.