חציליה

מדריך מקיף להכשרת חציליה לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
חציליה - הכשרה לפסח

חצילים אינם חמץ, אך החציליה יכולה לבלוע חמץ בכמה דרכים: 1. כאשר מחממים עליה ירקות חריפים אחרים שנחתכו בכלי חמץ. 2. כאשר חיממו חציל מתובל ברוטב חמץ. 3. כאשר החצובות לא היו נקיות.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
  • ניקוי יסודי: יש לנקות את החציליה היטב מכל שאריות מזון ולכלוך באמצעות חומרי ניקוי מתאימים.
  • אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הפינות והחריצים שבין הרשתות.
  • תשומת לב מיוחדת: יש לוודא שלא נשארו שאריות שומן או מזון שרוף על הרשת.
תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת
  • ליבון חמור: יש לחמם את החציליה באש גלויה עד שהמתכת מתאדמת.
  • זמן ההכשרה: יש להקפיד שכל חלקי החציליה יעברו ליבון באש.
חציליה שפטורה מהכשרה

אם ידוע בוודאות שעל החציליה הכינו רק חציל, והחצובות שעליהן חיממו היו נקיות, אפשר להשתמש בחציליה לאחר נקיונה.

אם נותר חשש שכאשר הסירו את החציליה מהאש בעודה חמה היא נגעה בלכלוכי חמץ: די להכשירה על ידי הגעלה בכלי שבו מים מבעבעים.

אם לא משתמשים בכלי בפסח

חציליה שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות