תחתיות לסירים
מדריך מקיף להכשרת תחתיות לסירים לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

תחתיות לסירים אינן מיועדות למגע ישיר עם מאכלים, אך בפועל פעמים רבות הן מלוכלכות, או שהסיר שמניחים עליהן מלוכלך מבחוץ, וכך נבלע בהן טעם חמץ.
הוראות הכשרה
ניקיון והכשרה
לפני שמתחילים
לצורך הכשרה לפסח נדרש נקיון מוחלט!
תחתיות ארוגות, קלועות, או עשויות מחרוזים, לא תמיד ניתן לנקות לחלוטין, ויש להימנע מלהשתמש בהן בפסח.
ההכשרה הנדרשת
יש להרתיח מים בסיר או בקומקום, וכאשר המים מבעבעים להכניס את התחתית לתוכו.
אם לא משתמשים בתחתיות בפסח
תחתיות שאינן מיועדות לשימוש בפסח, די לוודא שאין עליהן חמץ ממשי ולהצניען עם כלי החמץ בארון סגור.
אם יש עליהן לכלוכים ממשיים, ניתן לכלול אותן במכירת החמץ.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח