קרש חיתוך

קרש חיתוך בדרך כלל אינו משמש לחמץ. הוא עלול לבלוע חמץ בשני מצבים: 1. כאשר חותכים עליו מאכלים חריפים (בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדו'). 2. כאשר הוא שוהה בכיור או במדיח כלים יחד עם חמץ.
יש לנקות את קרש החיתוך היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
קרש חיתוך שבו חריצים רבים שקשה לנקותם לחלוטין - יש להצניעו לאחר הפסח.
- להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- להרתיח מים בכלי גדול (אפשר גם בתבנית)
- כשהמים מבעבעים להכניס לתוכם את הקרש (אפשר להכניס חצי חצי, ובלבד שכל הקרש יעבור במים).
- להעביר למים צוננים.
לדעת האשכנזים - יש להצניעו ולא להשתמש בו בפסח.
לדעת הספרדים - אין צורך להכשירו ואפשר להשתמש בו בפסח לאחר נקיון טוב.
אם ובטוחים שלא חתכו בקרש מעולם מאכלים חמים וחריפים - אין חובה להכשירו.
לשיטת האשכנזים - הפטור מהכשרה מותנה בכך שהקרש לא היה בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים עם כלי חמץ.
קרש חיתוך שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי, ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.