מכונת ברד

מדריך מקיף להכשרת מכונת ברד לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מכונת ברד - הכשרה לפסח

במכונת הברד משתמשים לתרכיזים שונים, שלעיתים מכילים חמץ (גלוקוזה, מלטודקסטרין, ותמציות שונות). לא תמיד מקפידים לנקות את המכונה מיד, ולעיתים המיץ נותר בה יותר מ-24 שעות בין שימוש לשימוש, וטעמו נבלע בה (כבוש). 

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
  • ניקוי יסודי: יש לנקות את כל חלקי המכונה היטב, במיוחד באזורים קשים להגעה.
  • אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי גלגלי השיניים והגומיות שבחיבורים.
תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת
  • יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
  • להכניס את חלקי המכונה לתוך המיכל.
  • למלא את המיכל במים במים למשך 24 שעות.
  • לאחר 24 שעות (לפחות), יש לרוקן את המיכל, ולמלאו שוב במים חדשים למשך 24 שעות.
  • כך יש לנהוג פעם נוספת, לרוקן ולמלא.
  • לאחר שלש פעמים יש לרוקן את המים וכעת אפשר להשתמש במכונה בפסח.
שימו לב

הוראות אלו למכונת ברד סטנדרטית, שאותה בדרך כלל לא מקפידים לנקות מיד בסיום השימוש.

אם תמיד מקפידים לנקות את המכונה בסיום השימוש יש לנקות אותה היטב, בגלגלי השיניים, בגומיות שבחיבורים, ומותר להשתמש בה בפסח.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מכונת ברד שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור יחד עם כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות