מכשיר להכנת סודה
מדריך מקיף להכשרת מכשיר להכנת סודה לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

מכשיר להכנת סודה בא במגע עם מים וגז, ששניהם כשרים לפסח, ולכן הוא אינו זקוק להכשרה מיוחדת.
הוראות הכשרה
ניקיון המכשיר
את המכשיר יש לנקות היטב חיצונית במטלית לחה.
הכשרת הבקבוקים
בקבוקי סודה עלולים לבלוע חמץ בשני אופנים:
- כאשר מכינים בהם סודה עם תרכיז, ומשהים אותה בתוכם יותר מ-24 שעות.
- כאשר הבקבוקים שוהים בכיור יותר, ובאים במגע עם מאכלי חמץ חמים.
בקבוקים שמשהים בהם תרכיז
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- להרתיח מים בכלי.
- כאשר הם מבעבעים להכניס לתוכם את הבקבוק.
- להעביר למים צוננים.
בקבוקים ששוהים בכיור
לשיטת הספרדים - פטורים מהגעלה.
לשיטת האשכנזים - יש לערות עליהם מים מקומקום רותח.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח
מכשיר להכנת סודה שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די להצניעו.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח