הכשרת כלי בד במטבח

מדריך מקיף להכשרת כפפות מטבח, כיסוי פלטה, מגבות, סינרים וכדומה
כפפות מטבח - הכשרה לפסח

כלי הבד השונים באים גם הם במגע עם חמץ במהלך השנה, לעיתים אף במגע ישיר, כגון: מגבת שמוציאים איתה עוגה, כפפות שנוגעות במאכלים, כיסוי פלטה וכדומה. על פי ההלכה הכשרתם של כלים אלו בכביסה.

הוראות הכשרה
תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת

מן הדין אפשר להכשיר כלי בד לשימוש בפסח באמצעות כביסה צוננת.

המהדרין יקפידו לכבס בהרתחה.

למקור הדין לחצו כאן

כפפות סיליקון

יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות, ולהגעיל בתוך מים מבעבעים.

אם הוציאו בהן חמץ מתנור - יש להשתמש באחרות בפסח. 

המלצה מעשית

יש לבדוק היטב שלא נותרו פירורים בחיבורי התפירות של הבד.

אם לא משתמשים בכלי בפסח

כפפות מטבח שאין כוונה להשתמש בהן בפסח - די בנקיון כללי, ולאחר מכן לאחסן אותן במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות