פלטת שבת

פלטת השבת משמשת בכל השנה לחימום מאכלי חמץ. לעיתים גולשים או מטפטפים עליה מאכלים, ולעיתים אף מחממים עליה חמץ באופן ישיר.
השימוש בפלטה בפסח מותנה בנקיון מוחלט של הפלטה.
פלטה שנותרים עליה לכלוכים שומניים שלא ניתנים לנקיון - לכתחילה רצוי להימנע מלהשתמש בה בפסח.
במקום הצורך, יש להתיז על הלכלוכים מסיר שומנים, להותיר אותו עליהם למשך לילה, לנקות ככל הניתן, ובמהלך הפסח להשתמש בפלטה כשהיא מכוסה.
פלטה שמחממים עליה חמץ באופן ישיר בקביעות (כגון: חלות, בורקסים), לדעת פוסקים רבים אין אפשרות להכשירה לפסח (זקוקה לליבון חמור ולא תעמוד בזה).
במקום הצורך, לאחר ההכשרה דלהלן יש לכסותה בניר כסף ולהשתמש בה רק כשהיא מכוסה.
שימו לב: כיסוי הפלטה בנייר אלומיניום מעלה את חום הפלטה, ויש להיזהר שלא להניח עליה חומרים דליקים!
פלטה שבמהלך כל השנה מכוסה בנייר כסף, ולא נגע בה חמץ ישיר כלל, אינה זקוקה להכשרה, ודי להחליף את נייר האלומיניום.
יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
לחמם את הפלטה למשך שעה.
עדיף בשעת ההכשרה לכסות את הפלטה בנייר כסף, שמגביר את חומה.
פלטה מזכוכית: לספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף - די לנקות אותה היטב.
פלטת סיליקון: קשה להכשירה (אינה מגיעה לחום הדרוש), ויש להשתמש בה כשהיא מכוסה בנייר אלומיניום (או במשטח סיליקון אחר).
רשתות המשמשות להנחת מאכלים עליהן בשבת:
- אם מניחים עליהן אוכל באופן ישיר: זקוקות לליבון חמור באש עד שיתאדמו.
- אם מניחים עליהן רק כלי אוכל: להגעיל אותם בתוך מים מבעבעים.
כאשר מניחים על ארון החימום מאכלים באופן ישיר, והוא מגיע לחום ש'היד סולדת בו', הוא זקוק לליבון חמור ואין אפשרות להכשירו.
אם לא נוגעים בו מאכלים באופן ישיר - אפשר להכשירו בליבון קל, על ידי העברת אש על דפנותיו עד שנייר המונח מצידם השני ייחרך, ובתנאי שהן מסוגלות לעמוד בהכשרה זו.
מכיון שבדרך כלל ההכשרה איננה פשוטה, ראוי להימנע מלהשתמש בארון זה בפסח.
פלטת שבת שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן.
זמן ההגעלה
ניתן להכשיר את הפלטה על ידי חימומה גם במהלך חג הפסח.
ויש מהאשכנזים שמחמירים להכשיר רק לפני הפסח.
רשתות שמגעילים במים מבעבעים, למנהג האשכנזים אפשר להכשיר רק לפני כניסת החג.