הכשרת שולחנות

שולחנות האוכל משמשים לחמץ במשך כל השנה, והם עלולים לבלוע מטעמו כאשר מונח עליהם סיר חם, כאשר נופל עליהם מאכל חם, או כאשר חותכים עליהם מאכל חריף.
שולחנות שבכל השנה מכוסים במפה, ובוודאות לא באו במגע עם חמץ חם - אינם זקוקים להכשרה ודי להם בנקיון היטב.
- יש לנקות את השולחן היטב.
- להמתין 24 שעות ללא שימוש חם.
- לערות ישירות על פני השולחן מים מקומקום או ממיחם רותח.
- לכתחילה יש לערות את המים כשגוף החימום עדיין פועל.
- שולחנות זכוכית רגישים: העירוי עלול לסדוק אותם ולכן אין אפשרות להכשירם, ויש לכסותם במהלך כל ימי הפסח.
- למנהג הספרדים: לאחר הכשרה זו אפשר להשתמש בפסח על השולחן באופן ישיר.
- למנהג האשכנזים: יש לכסות את השולחן למהלך הפסח, ולא להשתמש בו באופן ישיר.
- אם רוצים להשתמש בלא כיסוי, בזמן עירוי המים החמים יש להעביר על השולחן אבן או ברזל מלובנים.
מן הדין אפשר להכשיר כלי בד לשימוש בפסח באמצעות כביסה צוננת.
המהדרין יקפידו לכבס בהרתחה.
- למנהג הספרדים די לנקות את המפות בעזרת מטלית לחה, עד שהן נקיות לחלוטין, ולערות עליהן מים מקומקום רותח.
- למנהג האשכנזים המפות צריכות הגעלה, ומכיון שהן עלולות להתקלקל - יש להשתמש במפות חדשות לפסח.
שולחן שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לכסותו.
הכלים שבהם מגעילים
הקומקום או המיחם שמהם מערים את המים הרותחים, יכולים להיות כלי חמץ או כלים כשרים לפסח, ובתנאי שלא היו בשימוש ב-24 השעות האחרונות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד.
מה לא ניתן להגעיל
אשכנזים נמנעים גם מהגעלת שולחנות זכוכית שאינם חסיני חום.
משטחי פלסטיק אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.