הגעלתם של כלים אלו תלויה בשימוש שנעשה בהם:

כלים ששימשו רק למאכלי חמץ צוננים (כגון: כוסות וקנקנים לשתיה קרה, כלים להגשת עוגות וכדומה) - מן הדין מספיק לנקותם היטב. אך האשכנזים נהגו להגעילם במים רותחים המונחים על האש. (כלים שאיחסנו בהם מאכלי חמץ נוזליים 24 שעות, או כוסות המשמשות לשתיה חריפה - צריך להכשירם בהגעלה).


כלים ששימשו להגשת מאכלי חמץ חמים (כגון: מגשים, צלחות, כלים שמגישים בהן דייסה חמה וכדומה) – יש לנקותם ולהכניסם למים מבעבעים המונחים על גבי האש. כלים העשויים מחרסינה או פורצלן אין דרך להכשירם, למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר כלי זכוכית רגילים, פרט לזכוכית חסינת חום (כגון פיירקס).


קערות ששימשו ללישת חמץ – צריך להגעילן במים רותחים. (במידה ואין אפשרות לנקותן היטב אין להשתמש בהן בפסח). כאשר הן עשויות ממתכת, לשיטת האשכנזים צריך ללבנן באש.

© כל הזכויות שמורות לכושרות