הגעלתם של כלים אלו תלויה בשימוש שנעשה בהם:

כלים ששימשו רק למאכלים צוננים לזמן קצר (כגון: קנקנים לשתיה קרה, כלים להגשת עוגות וכדומה) - מן הדין מספיק לנקותם היטב. אך האשכנזים נהגו להגעילם במים רותחים המונחים על האש.

 

כלים שאיחסנו בהם מאכלי חמץ נוזליים 24 שעות - צריך לנקותם היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהכשירם בכלי מלא במים מבעבעים.


כלים ששימשו למאכלי חמץ חמים (כגון: מגשים, תבניות הגשה) – יש לנקותם היטב, להמתין 24 שעות, ולהכניסם למים מבעבעים המונחים על גבי האש. למנהג הספרדים, אם רוב השימוש לא היה במאכלים חמים אין צורך להכשירם.

 

הערות:

כלים העשויים מחרסינה או פורצלן אין דרך להכשירם.

למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר כלי זכוכית רגילים, פרט לזכוכית חסינת חום (כגון פיירקס).


קערות ששימשו ללישת חמץ – צריך לנקות היטב, להמתין 24 שעות ולהגעילן בכלי מלא במים רותחים על גבי האש. (במידה ואין אפשרות לנקותן היטב אין להשתמש בהן בפסח). כאשר הן עשויות ממתכת, לשיטת האשכנזים צריך ללבנן באש.

© כל הזכויות שמורות לכושרות