ברוכים הבאים לרשימת המומלצים שלנו.
בריבועים שמופיעים משמאל לשורת החיפוש תוכלו לעבור בין תצוגת תמונות לתצוגת רשימה. לנוחותכם.
המידע שיוצג להלן הינו נקודתי, דהיינו רק כאשר מדובר במוצר שמוזכר ברשימה והכשרות שמוזכרת חתומה עליו הוא מומלץ על ידינו. אין להסיק מכך דבר כלפי מוצרים אחרים מאותה החברה, המפעל, או מאותה מערכת הכשרות. שימו לב ליד חלק מהפריטים מופיעה בועה בה תמצאו הערות ביחס למוצר המומלץ.
חיפוש ברשימת המומלצים אפשרי באמצעות גלילה אל הקטגוריה המבוקשת, או באמצעות מנוע החיפוש החכם.
בראש כל קטגוריה ישנה רשימת כשרויות שכל המוצרים שבכשרותן מומלצים, ובנוסף מופיעים ברשימה באופן פרטני אך ורק מוצרים מכשרויות שאינן מומלצות באופן גורף, אך המוצר הספציפי נבדק והומלץ על ידי כושרות.
המידע ברשימה זו דינמי ומשתנה מעת לעת, ועל כן יש להתעדכן בדף זה מידי פעם במוצרים שהוסרו או נוספו למומלצים.
על כל שינוי ברשימה תשלח הודעה בקבוצות הווצאפ ובתפוצת המייל של כושרות להצטרפות לתפוצה לחצו כאן.
רשימה זו מתייחסת לימות השנה בלבד ולא לכשרות לפסח.
ההמלצות מתבססות על מידע הנובע מהיכרות ספציפית עם נותני הכשרות במקום, עם רמת חומרי הגלם או עם החששות השונים המצויים במוצרים המנויים להלן. רבני כושרות עוקבים במשך שנים רבות אחר מערכת הכשרות, ולפי המידע שנאסף אנו ממליצים על כשרויות ומוצרים שמתנהלים ברמה נאותה. להרחבה מדוע צריך את רשימת המומלצים שלנו וכיצד היא נקבעת? לחצו וקראו
רוב המוצרים מכשרויות אלו מומלצים, ראו פירוט ספציפית בכל הכשר.
בתי אוכל (מסעדות, מלונות וכו') מכשרויות אלו מומלצים גם הם, בכפוף להערות. לצפיה ברשימת העסקים המומלצים לחצו כאן
ברשימה זו לא מופיעות כשרויות מחו"ל משום שאין לנו יכולת לעקוב אחריהן ולהמליץ עליהן, כדי לצפות ברשימת הכשרויות שנחשבות ברמה טובה לחצו כאן.
אנו ממליצים על כלל המוצרים בהכשר זה, פרט לריבות תותים, פירות יער, וירקות עלים.
בבתי אוכל בהכשר זה מומלץ לברר באלו חברות ירקות עלים משתמשים.
בעסקים בהכשר זה, על מנת לאכול ירק עלים יש לברר עם המשגיח: באלו חברות משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
אנו מליצים על כלל המוצרים החתומים בחותמת העדה החרדית, פרט לממרחי תמרים, בהם אנו ממליצים רק על המפעלים חצר כנרת ופוליבה בכשרות העדה החרדית, להרחבה לחץ כאן
אנו ממליצים על כלל המוצרים החתומים בהכשר הרב לנדא, פרט ל: פירות יער, ממרחי תמרים, ירק עלים, ודגים שבהם מצויה תולעת האניסקיס (להרחבה בנושא ראה כאן).
אנו ממליצים על כלל המוצרים החתומים בחותמת הרב מחפוד, פרט לקלחי תירס.
בבתי אוכל בכשרות זו - מומלץ לברר באלו חברות ירק עלים משתמשים.
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
בעסקים בכשרות זו, על מנת לאכול ירק עלים יש לברר עם המשגיח: באלו חברות משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
לתשומת לבכם, כל העופות להלן מומלצים. עופות ברמת כשרות גבוהה יותר מסומנים ב-**
לחצו לקריאה על ההבדלים בין הרמות השונות
במותג זה מומלצים עופות שלמים, חלקי עופות, ועופות מעובדים (כגון:עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה מתייחסת לעוף הודו בלבד. ובתנאי שאינו מעובד (טחון, פסטרמה וכד')
כשרות זו מומלצת גם בעופות מעובדים (כגון: פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה מתייחסת לעופות שלמים וחלקי עופות.
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד')
המוצר מומלץ בכל אחת מהכשרויות הללו (אין צורך בכולן יחד).
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
מוצרים מעובדים מכשרות זו מומלצים מ"מרכז הבשר" בלבד (שניצל מעובד, עוף טחון וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת מוצרי עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד') בכשרות מהדרין בלבד!
ההמלצה על כשרות זו כוללת מוצרי עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה כוללת בשר חלק קפוא בלבד, גולמי או מעובד (בשר טחון וכד').
ההמלצה בתוקף כשעל המוצר מודבקת הולוגרמה של הרבנות המקומית.
ההמלצה על כשרות זו כשהבשר מסומן בתוית 'חלק' (ולא 'גלאט').
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
הבשר מומלץ כשעליו סימון 'חלק' על גבי מדבקה אדומה של הרבנות הראשית לישראל (לא רבנות של מועצה מקומית בארץ).
בשר זה מומלץ רק ביבוא מחו"ל. אפשר לזהות זאת באמצעות הרבנות החתומה על הבשר (הרבנות הראשית או רבנות מקומית) וכן על פי מפעל הייצור (כתובת מקומית או יצרן ויבואן).
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (בשר טחון וכד')
בירקות עלים מהחברות הבאות די בנקיון לפי ההנחיות שעל גבי השקית.
למה חשוב לקנות ירק עלים מהמומלצים?
הוראות שימוש בירק עלים שאינו ברשימה זו:
ירק מפוקח מחרקים שאינו ברשימה זו - בחלק מהחברות האחרות נמצאה לעיתים נגיעות חרקים גבוהה, אי לכך איננו יכולים להמליץ על השימוש בהן. הנאלץ להשתמש ינקה לכל הפחות כדלהלן:השרייה במי סבון (3 דקות), שטיפה תחת זרם מים, ולחזור על הפעולה 3 פעמים. (ניקיון זה אינו מועיל בכרובית, ברוקולי, בצל ירוק ועירית)
ירק מפוקח מחרקים שאינו ברשימה זו, שטוף ומוכן לאכילה - די בהשריה במי סבון ושטיפה אחת.
ירק קפוא מפוקח מחרקים שאינו ברשימה זו - מומלץ לשטוף ולטחון היטב לפני האכילה.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
מוצר זה מומלץ למהדרין, גם כאשר חותמת הכשרות הינה של רבנות צפת רגיל
ההמלצה הינה על אורז גולמי בלבד, אך לא על אורז מבושל או חצי מבושל.
לפני השימוש באורז יש לברור אותו לפי ההוראות.
ההמלצה על חרדל דיז'ון צרפתי / גרגירים, מחברת 'מאסטר שף'.
כרוב לבן כבוש קצוץ - מוטולה - בהשגחת הרב שלום צדוק
כרוב כבוש - בית השיטה - הרבנות האזורית גלבוע
כרוב כבוש - קבוצת יבנה - הרב אליהו סולומון מהדרין
באישור הרבנות הראשית לישראל
"מזרח ומערב" - בהכשר בד"ץ בית יוסף
"וילי פוד" - בהכשר בד"ץ חת"ס ב"ב
איטריות מסולסלות / להקפצה (ללא איטריות ביצים) מותג "אוסם"
ההמלצה מתייחסת לעלים גולמיים ללא תוספות טעמים (יש להשתמש במסננת צפופה למניעת חרקים)
ההמלצה מתייחסת לקפה ללא תוספת טעמים (מוקה, וניל וכדומה) והיא כוללת קפה שחור (גם בתוספת הל), נס קפה, קפה מגורען, FREEZE DRYED, וקפסולות קפה.
מיוצר ע"י אסיאטיק אגרו אינדאסטרי קו בע"מ תאילנד, ומיובא ע"י חברת טעמי אסיה ת"א, מכיל נוזל קוקוס ומים בלבד
ההמלצה מתייחסת לכל סוגי הרביולי מחברה זו תחת כשרויות אלו.
ההמלצה רק על טעם אורגינל (Original Red Sauce (TABASCO
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
מסוגים - בונדוק, ברזילאי, לוז, מלך, מקדמיה, וכן פקאן מחו"ל (אגוז מישראל - צריך הכשר על ערלה תרומות ומעשרות, שמיטה)
לצפיה בבדיקת האגוז מחרקים לחצו כאן
כשהפרי אינו בצבעים שונים או בתוספת טעם - לא.
האננס בד"כ נקי מחרקים, אולם כדאי לוודא שלא נדבק עליו חרק מבחוץ.
קלופים / בקליפתם
שהם בלא הכשר יש להפריש תו"מ בלי ברכה.
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים.
ההמלצה הינה על ירקות קפואים ושימורים מחברת פרי גליל, בכשרויות שהוזכרו לעיל.
ההמלצה אינה כוללת מוצרים שטעונים בדיקה מחרקים: ירק עלים, ברוקולי, כרובית, קלחי תירס, גרגירי חומוס, שעועית לבנה ופול
לשטוף מבחוץ, אח"כ לחצות את המשמש ולהביט מול האור בשני צידי הפרי- בפנים ובחוץ. לפירוט הבדיקה לחץ כאן
ההמלצה על כל אחת מהכשרויות המוזכרות.
מהמותגים הבאים:
green / וילי פוד בהכשר - חת"ס ב"ב
שופרסל / דין מרקטינג בהכשר - בד"צ בית יוסף
ההמלצה מתייחסת לפטריות בסלסלות סגורות, אך לא לפטריות בתפזורת.
ההמלצה אינה מתייחסת לירק עלים.
על פירות מחו"ל (בפרט תפוחי עץ) יתכן שמרוחה שעווה שאינה כשרה, להרחבה ראו כאן.
פירות אלו מומלצים בכל הכשר: אבטיח, אננס, אפרסק, בננה, מלון, מנגו, פסיפלורה וקיווי.
שקד מחו"ל אינו זקוק להכשר.
שקד מישראל - כל הכשר מהמומלצים (ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה).
תות שדה קפוא אפשר לרכוש בכל הכשר, אך יש לנקות אותו מחרקים לפי ההוראות
תות בכשרות מאחד המומלצים יש להתייחס כתות מפוקח
תות בכשרות אחרת או שמצויין ל"טחינה בלבד" יש להתייחס כתות לא מפוקח
במוצרים מקטגוריה זו מצאנו ממצאים חריגים, אי לכך איננו יכולים להמליץ על כלל הכשרויות שמומלצות בדרך כלל אלא רק על המוצרים הבאים:
משווק תחת מותגים שונים
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
לצפיה בכשרויות הדגים המומלצים והתולעים המצויים בצורת טבלה - לחצו כאן.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
כשהדג מיובא מסין/ ספרד/ ארגנטינה - הוא מומלץ בכל הכשר. בדגים אלו ישנו חשש לתולעת האניסקיס, שהפוסקים נחלקו האם הם אסורים באכילה, להרחבה לחץ כאן
(הרינג, לקרדה, מטיאס) דג זה מומלץ לקנות בהכשר: העדה החרדית / בד"צ לנדא / בד"צ רובין
בדגים אלו מצויים תולעי אניסקיס, הפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורים באכילה, להרחבה לחץ כאן
קציצות דג, שניצל דג, אצבעות דג
כשהדג טרי / מצונן - מומלץ בכל הכשר
כשהדג קפוא מיובא מטורקיה / יוון / קפריסין - מומלץ בכל הכשר.
דג זה מומלץ בהכשר העדה החרדית.
כשהוא מיובא מנורווגיה / הולנד - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת ה"אניסקיס", שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
דג זה מומלץ בהכשר העדה החרדית.
כשהדג מיובא מסין - החשש היחיד שבו הינו לתולעת ה"אניסקיס", שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
טונה בשימורים מומלצת בכשרויות: בד"צ עדה חרדית/ בד"צ הרב רובין/ בד"צ הרב מחפוד
דג טונה קפוא - מומלץ בכל הכשר
כשהדג מיובא מארגנטינה - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת האניסקיס, שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
כשהדג מיובא מנורווגיה / אירלנד - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת האניסקיס, שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
כשהדג מיובא ממנורווגיה / אירלנד - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת האניסקיס, שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
כשהדג מיובא מהולנד - הוא מומלץ בכל הכשר (לעיתים ישנם טפילים על עור הדג, ולכן חובה לגרד ולשטוף היטב את העור).
כשהדג מיובא מסין - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת ה"אניסקיס", שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
כשהדג מיובא מנורווגיה / צ'ילה - הוא מומלץ בכל הכשר.
כשהדג מיובא מארה"ב / סין / קנדה / רוסיה - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת ה"אניסקיס", שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן.
בדג זה (מכל ארץ מוצא) מצויים לעיתים טפילים על העור, לפני השימוש יש להוריד את הקשקשים / לגרד ולשטוף היטב את העור / להסיר את העור ולשטוף את הדג היטב.
דג סרדין גולמי, כשהוא מיובא מהים הבלטי - הוא מומלץ בכל הכשר.
סרדינים בשימורים - מומלצים בהכשרים הבאים: בד"צ עדה חרדית/ בד"צ הרב רובין/ בד"צ הרב מחפוד
כשהדג טרי / מצונן - מומלץ בכל הכשר
כשהדג קפוא מיובא מנורווגיה / הולנד - מומלץ בכל הכשר.
כשהדג מיובא מנורווגיה / איסלנד - החשש היחיד שבו נוגע לתולעת ה"אניסקיס", שהפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורות באכילה, להרחבה לחץ כאן
לדף הדרכה ופירוט בנושא משקאות חריפים לחץ כאן
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
רכיבי הבירה הבסיסיים (לתת, מים, כשות ושמרים) הם כשרים גם ללא כשרות, ולכן בירה שמכילה רק רכיבים אלו כשרה בכל העולם. יש לוודא שברכיבי המוצר לא מופיעים רכיבים נוספים מלבד אלו: Malt, water, hops, yeast, barley malt, brewer's yeast.
בבירה המיוצרת על ידי חברות קטנות (בוטיק) מוסיפים לעיתים תוספות שונות בלא לסמן זאת על גבי המוצר. לכן יש להשתמש רק בבירה ממותגים מוכרים כגון: היינקן, קלסברג, טובורג, קורונה ועוד.
בבירה שתאריך ייצורה מחודש כסלו יש חשש לאיסור 'חדש' עד לחג הפסח באותה שנה.
סליבוביץ של החברות R.JELINEK וחברת Strikover - ידוע ככשר למהדרין גם ללא חותמת על הבקבוק.
ברנדי משאר הסוגים מומלץ באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
באופן כללי וודקה מומלצת באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
ישנן כמה חברות שהוודקה המיוצרת על ידן ללא טעם ידועה ככשרה ברמת מהדרין גם בלא חותמת על הבקבוק:
פינדלדניה - Finlandia,
סטוליצ'ניה - Stolichnaya,
רוסקי סטנדרט - Rusky standard,
אבסולוט - Absolut,
סמירנוף (רק מרוסיה וארה"ב) - Smirnoff,
בלוגה - Beluga,
גריי גוס - Grey Goose,
וודקה שטריקובר בטעמי תפוח אדמה ותפוחי עץ - Strikover potato/Apple
באופן כללי וויסקי מומלץ באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה. ישנם כמה מותגי וויסקי שידועים ככשרים למהדרין גם ללא הכשר על האריזה:
קראון רויאל (פרט לקאסק מספר 16).
ג'ים בים (jim beam) ללא תוספת טעמים,
וורדפורד ריזרב (woodford reseave) ללא תוספת טעמים,
ג'ק דניאלס מארה"ב (jack danirls) ללא תוספת טעמים.
ויסקי אמריקאי (בורבון) - כשבחומרי הגלם לא מופיעים גליצרין, יין, או חומרי טעם נוספים.
באופן כללי טקילה מומלצת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
טקילה מקסיקנית - מומלצת גם ללא הכשר (פרט ל'טקילה גולד').
ככלל מומלץ לרכוש ליקרים שעליהם אחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
ישנם מותגים שידועים ככשרים למהדרין גם בלא חותמת על הבקבוק:
שרי הירינג - Heering Cherry Liqueur,
בנדיקטין (פרט ל-b&b),
קואנטרו - cointreau (פרט לאדום או שחור)
משני הסוגים הבאים בלבד:
1) SOY SAUCE
2) LESS SODIUM SOY SAUCE
באופן כללי מומלץ להשתמש ברום מהכשרויות המופיעות בראש הקטגוריה.
רום בהיר (שקוף) המיוצר במדינות הים הקריבי - מומלץ גם ללא כשרות.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
לגבי חלק ממוצרי הקוסמטיקה ישנה מחלוקם אם הם טעונים הכשר, למידע לחץ כאן
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
ההמלצה על חוט דנטלי ללא טעם, או חוט בטעם מנטה.
חוט דנטלי בטעמים אחרים זקוק להכשר
© כל הזכויות שמורות לכושרות