תאנה מיובשת

תאנה מיובשת נגועה ביותר. התולעים המצויים בתאנה דומים ביותר לחלקי התאנה, ובמהלך הייבוש הזיהוי הופך לקשה יותר כאשר הם מצופים בסוכרי הפרי. בעת ייבוש ואיחסון התאנים נוספים חרקי מחסן שמתערבים בתאנים. בדיקת התאנה דורשת מתינות ומומחיות גדולה ורבים ממליצים להמנע מן השימוש בה כלל.

המעוניין להשתמש בתאנה מיובשת יבדוק כדלהלן:

  1.  תחילה יש לוודא שהתאנה נקיה מבחוץ, לשם כך יש לשטוף את האבקה הלבנה שעל גבי התאנה (זו אינה קמח אלא סוכר טבעי הנוצר ממתיקות התאנה), משום שעלולים להיות מעורבים בה חרקים קטנים.  בעת השטיפה יש למתוח את כפלי התאנה ולשים דגש על אזור הפתח בתחתית התאנה. 
  2. יש להתבונן על התאנה ולחפש סימני נגיעות, חורים, כרסומים, פרורים. 
  3. חוצים את התאנה, מקפלים אותה כלפי חוץ, ומחפשים בתוך בשר התאנה כל דבר שנראה זר. בשלב זה יש קושי גדול למצוא את החרקים ותולעים שצבעם דומה לבשר התאנה, בנוסף יש להפריד ככל הניתן את פנים התאנה הדבוק, כדי להיות בטוחים שלא מסתתרים בו חרקים.
  4. ראוי ונכון לאחר הבדיקה הויזואלית לקחת שלוש חצאי תאנים ולהניח כל אחד בכוס מים פושרים כ5 דקות כדי לראות אם יוצאים חרקים מתוך בשר התאנה.

 הערה:


יש המתירים את השימוש בתאנים מיובשות ללא בדיקה לאחר שעברה שנה מתאריך הייצור, להרחבה ראו כאן

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות