הכשרת כלים לפסח
הערות חשובות להכשרת כלים
בכל מקום שכתוב להגעיל את הכלים במים - ניתן להרתיח את המים גם בכלי חמץ, ובתנאי שהכלי נקי ואינו בן יומו (כלומר: לא היה בשימוש 24 שעות).
ההכשרה המפורטת בדף זה מתייחסת לכלים שמעוניינים להשתמש בהם בפסח. כלים שאין כוונה להשתמש בהם בפסח, די לנקותם מחמץ ממשי ולהצניעם עד לאחר הפסח.
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג.
שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ בנוזלים חמים (כמו סירי בישול). ההגעלה מתבצעת על ידי טבילת הכלי במים רותחים לאחר ניקוי יסודי.
למדריך המלא להגעלהשיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ באש ישירה או חום גבוה (כמו תנורים). הליבון מתבצע על ידי חימום הכלי לטמפרטורה גבוהה מאוד.
למדריך המלא לליבוןשיטה להכשרת משטחים (כמו שיש וכיורים). העירוי מתבצע על ידי שפיכת מים רותחים על המשטח לאחר ניקוי יסודי וייבוש.
למדריך המלא לעירוי