הכשרת כלים לפסח

מדריך מקיף לרשימת כלי המטבח וכיצד יש להכשירם לפסח בהתאם להלכה

הערות חשובות להכשרת כלים

בכל מקום שכתוב להגעיל את הכלים במים - ניתן להרתיח את המים גם בכלי חמץ, ובתנאי שהכלי נקי ואינו בן יומו (כלומר: לא היה בשימוש 24 שעות).

ההכשרה המפורטת בדף זה מתייחסת לכלים שמעוניינים להשתמש בהם בפסח. כלים שאין כוונה להשתמש בהם בפסח, די לנקותם מחמץ ממשי ולהצניעם עד לאחר הפסח.

למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג.

חיפוש כלים להכשרה

סינון לפי קטגוריה:

רשימת כלים להכשרה
שיטות הכשרה
 
הגעלה

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ בנוזלים חמים (כמו סירי בישול). ההגעלה מתבצעת על ידי טבילת הכלי במים רותחים לאחר ניקוי יסודי.

למדריך המלא להגעלה
 
ליבון

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם עם חמץ באש ישירה או חום גבוה (כמו תנורים). הליבון מתבצע על ידי חימום הכלי לטמפרטורה גבוהה מאוד.

למדריך המלא לליבון
 
עירוי

שיטה להכשרת משטחים (כמו שיש וכיורים). העירוי מתבצע על ידי שפיכת מים רותחים על המשטח לאחר ניקוי יסודי וייבוש.

למדריך המלא לעירוי
 
מילוי ועירוי

שיטה להכשרת כלים שהשתמשו בהם בצונן אך לאורך זמן.

למדריך המלא להכשרה
דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות