קצח (גרגרים)

גרגירי הקצח בדרך כלל נקיים, אך עלינו לוודא שאין ביניהם חרקים שונים (לא מצויה נגיעות בתוך הגרגירים עצמם). 

תחילה יש להתבונן באריזה, אם יש בה סימנים מחשידים: גרגירים דבוקים, אבקה, קורים, חוטים, חורים בשקית וכדומה - אין להשתמש בתכולתה. 

במידה ואין סימנים מחשידים באריזה יש לברור את הגרגירים כדלהלן:

לשימוש בכמות קטנה - יש לפזר על כף היד ולהתבונן האם אין חרקים בין הגרגירים, לאחר מכן אפשר להשתמש.

לשימוש בכמות גדולה - מומלץ לפני השימוש לנער את הגרגירים במסננת, כך שהגרגירים ישארו במסננת ובמידה וישנם חרקים הם יפלו דרכה, לאחר מכן יש להתבונן האם יש חרקים על המשטח, לפזר את הגרגירים על גבי המשטח ולברור ביניהם. 

 הערות:


  1. כדי להמנע מנגיעות מראש, מומלץ לבדוק שהאריזה אטומה לגמרי ולא יוצא ממנה אוויר כשלוחצים עליה.
  2. כאשר קונים בתפזורת יש לשפוך לאט לאט לתוך השקית תוך כדי הסתכלות שאין בסחורה קורים, חוטים או גושים.
  3. לאחר הבדיקה אפשר לשמור על הגרגירים במקרר זמן רב, ואין צורך לשוב ולבודקם.
  4. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן תמיד מומלץ שלא לאחסן את האבקה בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות