קמח

הקמח נגוע וצריך לנפותו.

על מנת שהתולעים לא יעברו בנקבי הנפה יש להקפיד על צפיפותה.

המספר שכתוב על הנפה הוא מספר החורים שיש בשורה אחת של חורים לאורך של אינץ´ (2.54 כ"מ). אנו בארץ קוראים לזה מ"ש, אבל במדד בינלאומי קוראים לזה GG. 
מובן הדבר שכל שיש יותר חורים באורך אינץ´ החורים יהיו יותר קטנים. ולכן נפה של 70 מ"ש היא יותר "טובה" מנפה של 50 מ"ש, בגלל שהמידה המאד קטנה של החורים לא יתנו לחרקים לעבור. על מנת לבדוק האם הנפה בידינו מספיק צפופה לחץ כאן.

לא מעשי להשתמש לנפה זו לקמח מלא. 
ולכן אנו ממליצים להשתמש בשני סוגי קמח מלא ונמכרים בחנויות שכתוב עליו "ללא צורך בניפוי" 
1.קמח בוואקום 
2.מקרר (בחנויות טבע) 
יש אפשרות נוספת: לנפות בנפה של 60 או 70 מ"ש ולברור בעין את הקמח שלא עבר בנפה. 

© כל הזכויות שמורות לכושרות