ענבים

בקיץ תשע"ח נבדקו במעבדה של כושרות ענבים שנרכשו מהשווקים השונים.
 
נמצא כי יש שכיחות של חרקים על הענבים והגבעולים.
 
 על כן שתי אפשרויות לניקוי :
 
1. להפריד את הענבים מהאשכול ולשטוף תחת זרם מים.
 
2. לחלק את האשכול לאשכולות קטנים ולהשרותם במי סבון למשך כ- 3 דקות, אח"כ לשטוף היטב תחת זרם מים.
 
 ישנם פוסקים הסוברים שניתן להסתפק בשטיפה טובה מאוד תחת זרם מים חזק.
 
בכל מקרה לפני האכילה יש לבדוק שהענב שלם וסגור, ואין בו מקום רך/ ממוסמס/ רקוב/ נקודה שחורה או חומה בקוטר מילימטר (או יותר) וניכר שנמשך ממנו מחילה לבפנים ואז ישנו חשש לתולעים בתוך הפרי ואין לאכלו.

 


© כל הזכויות שמורות לכושרות