צימוקים

הצימוקים נגועים לעיתים קרובות,  הנגיעות המצויה אינה בתוך בשר הפרי אלא בין הפירות ועל גביהם.

צורת הבדיקה:

  1. ממלאים כלי שקוף במים חמימים (מים חמים מידי עלולים לקלקל את הפרי) ומשרים בתוכו כמות לא גדולה של צמוקים (כמות גדולה מידי עלולה להקשות על זיהוי החרקים).
  2. מפרידים את הצימוקים הדבוקים בעזרת שיפשוף עדין.
  3. ממתינים שלש דקות.
  4. מתבוננים האם צפו חרקים על פני המים, ומרימים את הכלי כדי לבדוק האם שקעו חרקים בתחתיתו. 

אם לא נמצאו חרקים שצפו או שקעו - אפשר להשתמש בצימוקים. 

אם נמצאו חרקים - יש לבצע שוב את כל תהליך ההשריה והבדיקה. אם גם בבדיקה החוזרת מתגלים חרקים - יש להמנע מלהשתמש באריזה זו.

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות