עדשים

כתומים, חומים או ירוקים

יש להתבונן בשקית בזמן הקניה. לא כדאי לרכוש שקית שבתוכה פירורים או חלקיקים קטנים רבים. בדרך כלל, החרקים נמצאים בין הגרגירים ולא בתוכם. כדאי מאוד "לנפות" את הגרגירים מעל משטח הבדיקה בעזרת מסננת עם חורים גדולים ולראות אם יש חרקים קטנים שנופלים דרך המסננת. מפזרים את הגרגרים על גבי משטח כתום או תכלת ומתבוננים היטב ביניהם. נקודה שחורה על גבי הגרגיר אינה סימן לנגיעות.

בעדשים חומים וירוקים יש לעיתים נגיעות פנימית. כאשר רוכשים עדשים עם הכשר מעולה ותאריך יצור קרוב בזמן הקניה אין לחשוש. אבל אם לא אז יש לשבור עשרה עדשים בתוך השקית ולהתבונן האם יש בתוכם חרקים.

© כל הזכויות שמורות לכושרות