מידע והלכה » חרקים במזון » הדרכה לבדיקת חרקים בקטניות, פירות וירקות » כרישה

כרישה

גבעולי הכרישה נגועים לכל אורכם. משום כך לכתחילה מומלץ להשתמש בגידול ללא חרקים.

כיום החברות המפוקחות המומלצות לא מוכרות לוף מפוקח
בחברות מפוקחות שאינם במומלצים יש לנקות כפי ההוראות בלוף לא מפוקח

לפי פעולות הנקיון כדלהלן:

  • חותכים וזורקים כחצי סנטימטר מחלקה התחתון של הכרישה (עם השורש).
  • חותכים וזורקים את העלים הירוקים שבראש הירק.
  • חוצים את הגבעול לכל אורכו.
  • מפרידים את כל השכבות אחת מהשניה, כך שכל העלים יהיו נפרדים כחצאי צינור.
  • משרים את העלים המופרדים במים עם מעט נוזל ניקוי במשך 3 דקות.
  • משפשפים היטב את העלים משני צדדיהם עם האצבע או עם ספוג תחת זרם מים.

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות