ראש של דג

במי הים מצויים טפילים ושרצים שונים, אלו נצמדים לעור הדג וחודרים לתוכו יחד עם המים, ולכן דגי ים ובריכות שאינן מטופלות דורשים נקיון לפני האכילה.
דגים קפואים מחו"ל - יש לנקות לפני השימוש לפי ההוראות הבאות:
1. לחתוך את ראש הדג לרוחב.
2. להסיר את הזימים בעזרת סכין.
3. לגרד בעזרת סכין מבפנים ומבחוץ, ולשטוף בזרם מים.
סלמון, לברק, ובר ים טריים - יש לנקות כמו ההוראות לדגים מחו"ל.
שאר הדגים הטריים שמשווקים בארץ תחת הכשר - גדלים בבריכות מטופלות, ולא מצויים בהם טפילים.

 

מצורף סרטון המחשה לבדיקה:

© כל הזכויות שמורות לכושרות