במי הים מצויים טפילים ושרצים שונים, אלו נצמדים לעור הדג וחודרים לתוכו יחד עם המים, ולכן דגי ים ובריכות שאינן מטופלות דורשים נקיון לפני האכילה.
דגים קפואים מחו"ל - יש לנקות לפני השימוש לפי ההוראות הבאות:
1. לחתוך את ראש הדג לרוחב.
2. להסיר את הזימים בעזרת סכין.
3. לגרד בעזרת סכין מבפנים ומבחוץ, ולשטוף בזרם מים.
סלמון, לברק, ובר ים טריים - יש לנקות כמו ההוראות לדגים מחו"ל.
שאר הדגים הטריים שמשווקים בארץ תחת הכשר - גדלים בבריכות מטופלות, ולא מצויים בהם טפילים.
מצורף סרטון המחשה לבדיקה:
© כל הזכויות שמורות לכושרות