מקציף חלב

החלב הוא מוצר שאינו חמץ, אך המקציף עלול לבלוע חמץ כאשר משתמשים בו בחלב שיבולת שועל, או בשעה שהוא שוהה בכיור עם חמץ.
מקציף חלב שהקציפו בו חלב פרה בלבד, אינו צריך הכשרה.
למנהג האשכנזים: אם המקציף שהה בכיור ויש חשש שעירו עליו חמץ חם - יש לערות עלים מים מקומקום רותח.
מקציף ששימש להקצפת חלב שיבולת שועל:
- אם השימוש היה קר, מספיק לנקותו.
- אם הפעילו את גוף החימום - וניתן לנתק את הכלי שבו ממלאים את החלב: יש לנקותו, להמתין 24 שעות, ולהכניסו למים מבעבעים כשהם על האש.
- אם הפעילו את גוף החימום, ולא ניתן לנתק את כלי הקיבול מהמערכת החשמלית - אין אפשרות להכשירו לפסח.
הכלים שבהם מגעילים
הקומקום שממנו מערים את המים, והכלי שבתוכו מרתיחים את המים, יכולים להיות כשרים לפסח, או כלי חמץ נקיים שלא היה בהם שימוש 24 שעות.
זמן ההגעלה
למנהג האשכנזים את פעולות ההכשרה במים ניתן לבצע רק עד כניסת החג. למנהג הספרדים ניתן להכשיר גם בחול המועד כלים שאינם בני יומם.
מה לא ניתן להגעיל
כלים שעשויים מחרס וקרמיקה לא ניתן להגעיל. אשכנזים נמנעים גם מהגעלת כלי זכוכית שאינם חסיני חום.
כלי פלסטיק, טפלון וכדומה אפשר להגעיל, ויש שנמנעים מכך.