מלחיות

מדריך מקיף להכשרת מלחיות לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מלחיות - הכשרה לפסח

המלחיות משמשות במהלך השנה על גבי השולחן, ובמהלך הבישולים, כשהן על השולחן הן עלולות לבוא במגע עם חמץ חם, ובמהלך הבישולים עלולים לעלות עליהם אדי חמץ.

הוראות הכשרה
ניקיון והכשרה
  • ריקון המלחייה: יש לרוקן את כל תכולת המלח או התבלינים מהמלחייה.
  • ניקוי יסודי: יש לנקות היטב את המלחייה מכל שאריות לכלוך.
  • הגעלה: יש להכניס את המלחייה לתוך סיר עם מים רותחים מבעבעים.
  • לספרדים: אין חובה בהגעלה זו. 
אם לא משתמשים במלחיות בפסח

מלחיות שאין כוונה להשתמש בהן בפסח - די בניקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותן במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ. 
אין חובה לפנות מהן את המלח, אך אם השתמשו בהן מעל תבשילים מוטב לעשות כן.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות