טאבון

מדריך מקיף להכשרת טאבון לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
טאבון - הכשרה לפסח

על מנת להכשיר טאבון נדרש ללבנו בליבון חמור, בין אם מדובר במתכת או באבן שמוט, יש לחמם אותו במדורה או בכלב גז עד שיתאדם.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

לצורך הכשרה לפסח נדרש נקיון מוחלט!

מחמת הקושי לנקות את הטאבון לחלוטין יש נמנעים מלהכשיר את הטאבון לפסח, ומשתמשים בטאבון חלופי.

תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת

כדי ללבן את הטאבון בליבון חמור, יש לחמם אותו במדורה או בכלב גז עד שיתאדם.

הדבר נכון גם בטאבון שכולל אבן שמוט.

לא ניתן להכשיר את הטאבון על ידי הפעלת המכשיר, משום שהוא אינו מגיע לחום שהכלים מתאדמים בו!

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

טאבון שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את הטאבון עם נייר דבק וכדו' כדי שלא ישתמשו בו בפסח.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות