הכשרת צ'יפסר
מדריך מקיף להכשרת צ'יפסר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

בצ'יפסר מכינים גם מוצרי חמץ, כמו פלאפל, שניצל מצופה בפירורי לחם, בצל שנחתך בכלי חמץ, וכדומה, וכן משתמשים בו בכלי חמץ, ולפיכך צריך להגעילו לשימוש בפסח.
ניקיון והמתנה
- יש לנקות את הכלי היטב.
- להמתין 24 שעות מעת השימוש האחרון.
- מכשיר שיש לו ארובות פליטה שלא ניתן לנקות בתוכן לחלוטין, יש להימנע מלהשתמש בו בפסח.
תהליך ההכשרה
- למלא את הכלי במים.
- להפעיל על החום הגבוה, עד שהמים מגיעים לרתיחה.
- בשעת רתיחת המים יש לגרום להם לגלוש על ידי:
- הנחת סבון או סודה לשתייה במים (לגרימת קצף וגלישה).
- שפיכת מים רותחים מקומקום אחר.
- הטיית המכשיר לצדדים.
הכשרת מכסה הצ'יפסר
- לנקות את המכסה היטב.
- אם הניקיון מסובך בשל שומן רב יש להשרות במסיר שומנים למשך הלילה עד שהמאכל הדבוק נפגם.
- להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- להרתיח מים בכלי אחר, וכשהם מבעבעים יש להכניס לתוכו את המכסה. אם המכסה לא נכנס לכלי בבת אחת, אפשר להכניסו לחצאין ובתנאי שבסופו של דבר כולו יעבור במים.
- מכסה שאינו נשלף - יש מקום להקל להסתפק בכך שהוא מכסה את המכשיר בשעת ההגעלה. ועדיף להימנע מלהשתמש בו.
הכשרת רשת הצ'יפסר
- לנקות היטב מהשומן (בחורים ובסדקים).
- להגעיל על ידי הנחת הרשת בתוך הצ'יפסר בזמן ההכשרה.
- להפוך את הרשת כך שגם ידיות האחיזה יכנסו למים.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח
צ'יפסר שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן להצניעה יחד עם שאר כלי החמץ. אם קשה לנקות אותו אפשר לכלול אותו במכירת החמץ.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח