צלחות וכוסות

צלחות וכוסות משמשים אותנו לחמץ. מבחינת ההלכה אמנם הכלים הללו נחשבים לכלי שני, אך הם עלולים לבלוע חמץ כאשר מחממים בהם במיקרוגל, כאשר שופכים לתוכם חמץ חם (עירוי), או כאשר הם מודחים בכיור או במדיח הכלים יחד עם כלי החמץ, ולכן הם חייבים בהגעלה.
יש לנקות היטב, ולהמתין 24 שעות.
יש להרתיח כלי במים, ובעודם מבעבעים להכניס לתוכם את הכלים.
לשיטת הספרדים - כאשר רוב השימוש אינו במיקרוגל, מספיק להגעיל את הכלים על ידי עירוי מקומקום רותח.
- כלי חרס וחרסינה: אין אפשרות להגעיל.
- כלי זכוכית: אשכנזים נהגו שלא להגעיל כלי זכוכית ולהמנע מהם בפסח. חלק מהספרדים נהגו שאין צורך להגעיל כלי זכוכית.
אשכנזים נהגו להגעילם במים מבעבעים, מחשש שמא נגע בהם מאכל חם על השולחם, או ששהו בכיור בשעה ששפכו לתוכו מאכל חם.
כלים שאין כוונה להשתמש בהם בפסח - יש לנקותם היטב ולאחסנם בארון סגור. את הארון יש להדביק בעזרת נייר דבק או לנעול אותו באופן אחר.