מרבית הצלחות והכוסות משמשים כיום גם במיקרוגל, וכן הם מודחים במדיח הכלים יחד עם כלי החמץ, ולכן הם חייבים בהגעלה. 

יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות ולהכניס לכלי מלא מים מבעבעים.

לשיטת הספרדים - כאשר רוב השימוש אינו במיקרוגל, מספיק להגעיל את הכלים על ידי עירוי מקומקום רותח.

 

הערות:

כלי חרס וחרסינה אין אפשרות להגעיל.

אשכנזים נהגו שלא להגעיל כלי זכוכית ולהמנע מהם בפסח. וחלק מהספרדים נהגו שאין צורך להגעיל כלי זכוכית.

 

גביעים לקידוש - אשכנזים נהגו להגעילם במים מבעבעים, מחשש שמא נגע בהם מאכל חם על השולחם, או ששהו בכיור בשעה ששפכו לתוכו מאכל חם.

© כל הזכויות שמורות לכושרות